Galatasaray, uzun bir süredir ilgilendiği Eder Balanta'yı transfer etmek istiyor ancak çeşitli engellerle karşılaşıyor. İtalyan Il Seccolo'ya göre oyuncunun bonservisinin yüzde 80’ine sahip olan River Plate kulübü, FIFA kurallarına göre bonservisin tamamını almadan transfer gerçekleşemiyor.

Galatasaray'ın Eder Balanta için yaptığı 6 milyon euro'luk teklifin 3 milyon euro'sunun şimdi, geri kalan 3 milyon euro'sunun ise 3 yıl içinde ödenmek üzere taksitlere bölünmüş şekilde olduğu bildirildi. Bu şekilde bir ödeme planının yanı sıra Kolombiyalı oyuncu için teklif edilen 6 milyon euro'nun 1-2 milyon euro'luk daha üzerine bir teklifin River Plate tarafından beklendiği bildirildi.

HOCASI DA AÇIKLADI

River Plate Teknik Serkereteri Enzo Francescoli Galatasaray ve İtalyan Sampdoria'dan teklif alan Balanta'nın bir hafta içinde karar vereceğini söyledi.Açıklamalarda bulunan Francescoli, Balanta'yla ilgili kulübün henüz kararını vermediğini belirterek "Balanta yaşı ve River'deki performansı sayesinde transfer olasılığı en yüksek oyuncumuz. Bu sezon belki de yurt dışından en fazla teklif alan oyuncu oldu. Galatasaray ve Sampdoria'dan resmi teklifler aldık. Gitmeye çok yakın. Ancak verilmiş kesin bir karar yok. Bu biraz da ona bağlı" şeklinde konuştu.