Galatasaray'da stoper ve kaleci arayışları sürerken, transferde son günlerin en çok konuşulan ismi Alexandre Pato oldu.

Bonservisi Brezilya'nın Corinthians kulübünde olan ancak Sao Paulo'da kiralık olarak forma giyen Pato için Galatasaray'a 'ret' cevabı iletildi.

Sarı-kırmızılıların yanı sıra Queens Park Rangers, Sunderland, Tottenham, Fiorentina, Sampdoria ve Wolfsburg'un da gündemine gelen 25 yaşındaki futbolcu için açıklamalar da gecikmedi.

Corintians Başkanı Roberto de Andrade, transfer dönemi bitene kadar Pato'ya teklif beklediklerini ve bunun için dua ettiklerini kaydetmişti. Bunu yineleyen Andrade,"Transfer teklifi gelsin diye dua ediyorum. Bekliyoruz, resmi bir şey alamadık. Daha fazla dua etmek lazım. Elbette bu bir şaka. Pato güzel oynuyor ve teklifler alıyoruz"dedi.

G.SARAY'IN TEKLİFİ SORULDU

Sarı-kırmızılıların 5 milyon euroluk teklifle kapıyı çalıp çalmadığı soruldu.

Roberto de Andrade, "Evet bir görüşme oldu. Bizim istediğimizden düşük bir teklif geldi. Görüşmeleri devam ettirmedik. Çünkü Corinthians 10 milyon eurodan düşük teklifleri kabul etmeyecek" ifadelerini kullandı.

%60 CORINTHIANS, %40 PATO

Corinthians, 2012/13 sezonunda Milan'dan Pato'nun bonservisinin %60'ına 15 milyon euroluk bir bedel vermişti. 25 yaşındaki golcünün bonservisinin %40'ı da kendi elinde bulunuyor. 2014 yılında oyuncunun performansından memnun kalmayan Corinthians, Sambacı'yı Sao Paulo'ya kiraladı ve karşığlığında Jadson'u aldı. İki taraf da, elindeki futbolcuların maaşını kendisi ödedi. Bu noktada ipler koptu.

PATO'NUN MAHKEME KOZU

Sonrasında bu yaz, Corinthians ve Sao Paulo'nun Pato'ya ödenmemiş ücret ve imaj haklarından doğan ve toplamda 8 milyon avroyu bulacak şekilde borçlu olduğu ve oyuncunun mahkemeye giderek, istediği an bonservisini alarak dilediği kulübe gideceği yönünde haberler çıkmaya başladı.