Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen kasım ayı olağan divan kurulu  toplantısının başlangıcında gündem dışı söz alarak üyelere hitap eden Duygun  Yarsuvat, "Sizlere teşekkür etmek istiyorum. Seçildikten sonra ilk kez huzurunuza  çıkıyorum. Ben ve arkadaşlarım, emin olun ki bize gösterdiğiniz güvene layık  olacağız. Hepimiz zaten Galatasaray için varız ve yaşıyoruz. Başarılı olmasını  diliyoruz" dedi. 

Kulüple ilgili konularda medya yoluyla çeşitli iddialar ortaya  atıldığını kaydeden Yarsuvat, "Hiçbirine inanmayın. Bizden duymadan, bize  sormadan, söylenenlere itibar etmeyin. Biz kısa bir dönem için gedik. Bu kısa  dönem içinde Galatasaray'ın bütçesini toparlayabilmek, Galatasaray'ı kurallar  içinde idare edebilmek ve yükseltmek, futbol takımında da sezonu şampiyon  tamamlayıp, 4'üncü yıldızı takmak için buraya geldik. Gücümüzün yettiği kadar  bunlarla uğraşacağız" ifadelerini kullandı. 

Yönetim olarak yüklerinin çok ağır olduğunun bilinmesini isteyen  Yarsuvat, "Bu nedenle bir olağanüstü mali genel kurulu yapma ihtiyacını  hissettik. Bu toplantıda, ne devraldık, ne umduk ve ne bulduk, sizlerle bunları  paylaşacağız. Türk Telekom Arena'da gerçekleştireceğiz. Gerçi oradaki çok amaçlı  salon dediğimiz yerin, bir mali genel kurulun yapılmasını imkan verecek şekilde  olup olmadığı konusunda kuşkularım var ama biliyorum ki siz Galatasaraylılar,  yerimiz dar bile olsa hepiniz orada bulunacaksınız. Çünkü sizler Galatasaray'ı  seviyorsunuz ve iyiliği için uğraşıyorsunuz" diye konuştu. 

Yönetimindeki tüm arkadaşlarının cansiparane bir şekilde çalıştığını  aktaran Yarsuvat, basında Galatasaray'la ilgili gerçeği yansıtmayan haberlerin  çıkmaya devam ettiğini savunarak, "Yok efendim biz takımı Ruslara satacakmışız.  Aklımın köşesinde bile geçmez. Nasıl söylüyor ve yazıyorlar? Nasıl tartışıyorlar,  yakıştırıyorlar? Bunun dışında, hocamızı da gönderecekmişiz. Olur veya olmaz,  kalır veya kalmaz. Kulübün idaresi, köşelerinde oturup yazı yazanlara mı aittir?  Bunu düşünmemiz lazım. Biz kimseyi yollamayacağız, bu bilinsin. Elimizdeki  imkanlarla şampiyon olmayı istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

"Tasarrufa gidiyoruz" 

Kulübün içinde bulunduğu mali sorunlar nedeniyle tasarrufa gitme  çalışmalarına başladıklarını kaydeden Duygun Yarsuvat, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Öncelikle idari kadroya bakmamız gerektiğini söylemiştim. Galatasaray  Kulübü'nde 636 kişi çalışıyor. Her ay 4 milyon 900 bin lira maaş ödüyoruz. Bu  şekilde Galatasaray tabii ki mali çöküntü içine girer. Akıllı bir aile reisi ne  yapar? 'Çocuklar masraflarınızı kesin, bu sene ayakkabı almayacağım, yazlığa  gidemeyeceğiz' der. Yani tasarrufa gider. Bir işadamı da bunu yapar. Biz de Galatasaray içinde indirime gidiyoruz. Çalışan sayısını azaltmaya başladık. Bunun  üzerinde gazetelerde, 'Prandelli kalıyor, çaycı gidiyor' yazıldı. Vicdanımız  sızlıyor. İyi bir iş yapmıyoruz aslında ama mecburuz. Birini işten çıkarmak benim  için her zaman üzüntüdür. Aksi halde kulüp elden çıkar. Bunu istemeyerek,  üzülerek yapıyoruz. Benden sonra gelecek kişiler Galatasaray'ı şaha kaldırır, gelirlerini çok artırırsa, değil 613 kişi bin 613 kişi istihdam edilir. Ama şu  anda indirime gitmek zorundayız. Belli kıstaslar koyduk. Objektif şekilde  yolumuza devam edeceğiz." 

Yarsuvat, olağanüstü genel kurulda yetki istedikleri Mecidiyeköy  arazisinin satılacağının ileri sürüldüğünü anlatarak, "Orayla ilgili zaten satma  yetkisi istemedik. Orada inşaatı tamamlayacağız. Bittiğinde değeri 150 milyon  liradır. Elden çıkarmak istemiyoruz çünkü kulübün düzenli gelire ihtiyacı var.  Hep beraber, bir arada sizin desteğinizi ve yardımınızı alarak yürüyeceğiz.  Beraber çalışalım. Ben kazmayı sallayayım, siz toprağı atın. Galatasaray'ı ancak  bu şekilde ayağa kaldırabiliriz" şeklinde konuştu. 

Lisenin divan toplantılarına kapatılmasına sert tepki 

Duygun Yarsuvat, divan kurulu toplantılarının, Galatasaray Lisesi'ne  gelen üyelerin uyarılara rağmen sigara içmesi nedeniyle Türk Telekom Arena'ya  alınmasına sert tepki gösterdi. 

Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar'ın üyelere yaptığı bilgilendirmede,  Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga'nın yapılan tüm uyarılara  karşın üyelerin lisede sigara içtiğini kendilerine aktardığını ve bu nedenle  divan kurulu toplantılarının yeriyle ilgili mecburi bir değişikliğe gidildiğini  vurgulayan Yarsuvat, sözlerini şöylü sürdü: 

"Divan başkanımızın söylediği olaydan önce kararı vermiştik. Bu konuyu  bilmiyordum. Lisede yapmayı da düşünüyorduk, iyi ki yapmamışız. Unutmayın ki bu  karar doğru bir karar değil. Galatasaray Kulübü, bu duvarlar arasında  kurulmuştur. Galatasaray Kulübü, bu salonlarda tartışılmıştır. Bu salonlarda  başkanlarını, yönetimlerini seçmiştir. Galatasaray Kulübü'nü kültür yuvalarından  ayıramayız. Bu bir birlikteliktir. Yerlere sigara atılabilir, temizlenir. Ama  kalpleri kırarsanız, bunu temizleyemezsiniz."