Galatasaraylı taraftarların iki maçtır TT Arena’da istifaya çağırdığı Roberto Mancini’nin, Bursa beraberliğinin ardından, “Taraftarların tepkisini dinlemek zorunda değilim. Yarın sabah valizlerimi toplayıp gidebilirim. Buraya yeni bir proje oluşturmak için geldim. Hakaretleri dinlemek için gelmedim. 4 ayda bir takım kurulamaz” sözleri güne damgasını vurdu. Başkan Ünal Aysal ve yönetim, İtalyan hocanın arkasında dururken, sarı-kırmızılılar dün yine yoğun bir trafik yaşadı...

Milliyet’e konuşan Başkan Ünal Aysal, “Mancini ile görüşeceğim. Hafta sonuna kadar gerçek sorunumuzun ne olduğunu teşhis edeceğimize inanıyorum. Ortada özellikle son bir haftada suni bir şekilde oluşturulan kriz ortamı var ama çözeceğiz” dedi. İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan da, tecrübeli hocayla bir araya gelerek güvenoyu verdi.
1-AYSAL’DAN TEMİNAT:
Milliyet’e konuşan Galatasaray’ın patronu, “Mancini ile görüşeceğim. Bu hafta sonuna kadar gerçek sorunumuzun ne olduğunu teşhis ve tespit edeceğimizi tahmin ediyorum. Ortada özellikle son bir haftada suni bir şekilde oluşturulan bir kriz ortamı var. Çözeceğiz” dedi. Küçükçekmece Kürek Tesisleri’nin açılışında ise Aysal, “Ara sıra yağmur yağar, bulutlar gelir. Galatasaray Kulübü’nde 365 gününün 360’ında güzel havalarda geçer. Hep beraber ve beraberliğin getirdiği gücü yükseğe taşıyarak bütün yarışmalara aynı güçte katılıp. hepsinde başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

2-ARIBOĞAN İŞBAŞINDA:
Mancini’nin istifa resti Galatasaray’da panik havası estirdi. Bursaspor maçı sonrası İtalyan teknik adamla bir araya gelen İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan’ın, “Biz projemizin arkasındayız. Size de güveniyoruz” dediği öğrenildi. Arıboğan’ın da dün de Mancini ile görüşerek destek verdiği öğrenildi. İtalyan hocanın ayrılma düşüncesini rafa kaldırdığı belirlendi.

3-KAMP YERİ BİLE HAZIR:
İtalyan teknik adamın sezon sonunda gideceği iddiaları güçlenirken, Milliyet bir gerçeği daha açıklıyor. Ne Lucescu geliyor, ne Mancini gidiyor ne de yönetimin böyle bir düşüncesi var. Çünkü Mancini yaz dönemi kampı için takımın gideceği yerleri bile belirledi. İtalyan hoca, yaz dönemi için Galatasaray’a İngiltere’de kamp yaptıracak. Adres ise Queens Park Rangers’in tesisleri olacak.

‘Seni çok seviyoruz’

Cim-Bom’da Teknik Direktör Roberto Mancini’nin, Bursaspor maçından sonra istifa resti çekmesi futbolcuları harekete geçirdi.

Son dönemdeki performanslarıyla eleştirilen Selçuk İnan ve Burak Yılmaz dünkü antrenman sonrası teknik patron Mancini’nin kapısını çaldı. İkili, İtalyan teknik adama sonuna kadar yanında olduklarını söylerken, takım içinde ve kendisi ile herhangi bir sorunlarının bulunmadığını aktardı.

Roberto Mancini ile hem teknik adam hem de insan olarak sorunları olmadığını dile getiren Selçuk İnan ve Burak Yılmaz’ın, deneyimli teknik adama, “Sizi çok seviyor ve saygı duyuyoruz” dedikleri belirlendi.

Birlik ve beraberlik içinde hareket ettiklerini anlatan yıldız futbolcular, son 8 hafta için kenetlenme sözü vererek, Konyaspor maçıyla beraber bunu sahaya yansıtacaklarını da ifade ettiler. Selçuk ve Burak’ın, istifa edebileceğini söyleyen Mancini’ye, “Hocam bizi bırakma. Sonuna kadar yanındayız. Bu iş bu hale geldiyse düzeltecek olanlar da bizleriz” dedikleri ortaya çıktı. Bu sözlerin Mancini’yi çok duygulandırdığı ve İtalyan teknik adamın görüşme sırasında gözlerinin dolduğu öğrenildi.