Dünyaca ünlü 3 şirketle görüşen G.Saray’ın 1 numarası, en az 5 yıllık kontrat isterken yıllık 7 milyon dolardan aşağıya inmiyor... Aysal’ın tek amacı buradan gelen para ile UEFA kıskacındaki kulübe nefes aldırabilmek.

SARI-kırmızılılar bu sezon formasına göğüs reklamını henüz bulamazken başkan Ünal Aysal, kulübün mali tablosunu düzeltebilmek için bu konuya büyük önem veriyor... Tüm görüşmeleri kendisi yapan Aysal, Türk Telekom ile sona eren anlaşmanın daha iyisini yapabilmek için ince eleyip sık dokuyor. Önceki gün ise borsadan yapılan ve sarı-kırmızılı kulübün finansal tablolarında düzelme olmadığının altı çizilen açıklama ile birlikte göğüs reklamı anlaşması daha da önem kazandı.

ÇOK sayıda şirketten teklif alan ancak bir türlü süre ve para konusunda istediği noktayı yakalayamayan Aysal bu yüzden ‘gerekirse reklam almayız’ diyerek restini çekmişti. Göğüs reklamı için Aysal çalışmalarını sürdürürken çok önemli 3 şirket ile masaya oturdu ve son artık son aşamaya gelindi. Bu görüşmelerde G.Saray’ın 5 yıllık anlaşma ve yıllık 7 milyon dolar talep ettiğini taraflara ileten Aysal bunun altında gelecek teklifleri ise hiç düşünmeden geri çevirdi.

İNCE HESAPLAR...

SARI-kırmızılı kulübün 1 numarasının forma reklamının üzerinde bu kadar durmasının bir nedeni de UEFA’nın mali fair play baskısından kurtulabilmek. Takımın maliyetini düşürmek için ince hesaplar içinde olan ve yeni transferlerini de buna göre yapan Cimbom forma reklamından gelecek 35 milyon dolar ile nefes alacak.

UEFA CEZAYI KESTİ

UEFA, geçtiğimiz yıl, gelir-gider dengesini sağlaması için G.Saray’a hem ceza kesti hem de 1 yıl süre verdi. Aysal’ın amacı da bu anlaşmayı yapıp UEFA’nın incelemelerini sorun yaşamadan atlatabilmek.

Kaynak: Şampiy10