Galatasaray'ın Aralık ayı olağan Divan Toplantısı Ali Sami Yen Kompleksi Türk Telekom Arena çok amaçlı salonunda yapıldı.

Yarsuvat konuşmasında Hajrovic ve Amrabat konularına da değinirken, ocak ayında ayrılıkların yaşanacağını ifade etti.

Divan Başkanı İrfan Aktar geçtiğimiz cumartesi günü yapılan Olağanüstü Mali Genel Kurul'da yaşanan bazı tatsızlıklardan ötürü yönetime bir tüzük değişikliği için öneride bulunacağı bir mektubu okudu.
 
Sarı kırmızılı kulübün Divan Toplantısı'nda söz alan üyeler Duygun Yarsuvat Yönetimi'ne değil Ünal Aysal dönemine göndermede bulunup, çoğunlukla Aysal'ı eleştirdiler.
 
Osman Gürsel isimli üye spor yazarı Halit Deringöl'ün 1912 yılında yazdığı bir yazıyı okudu ve adeta başkan Ünal Aysal'a bir göndermede bulunarak şunları söyledi:
 
"Galatasarayımızın borcu yıllardır yönetimlerce alıştıra alıştıra normal bir hale getirildi. Ve mali durum duvara toslamak durumuna geldi. Denetçilerin bağlı olduğu yönetim kurulunu ibra etmeme durumu oldu mu. Dünyanın en güzel işi Türkiye'de kulüp yöneticiliği. İstediğin gibi kulübün parasını harca. Yanlış transfer yap sonra da futbolcu kavun mu anlıyayım de kurtul. Başın sıkışınca da bırak kulübü git."
 
TANER AŞKIN: "ÜNAL AYSAL DOĞRULARI SÖYLEMİYOR"
 
"Son zamanlarda en çok hasterini çektiğimiz şey maalesef birlik beraberlikten yoksun olmamız. Mektebli alaylı saraylı ayrı gayrı yok. Sadece Galatasaray var. Galatasaray'ın gerçeklerini dışarda konuştuğumuz için Galatasaray'a zarar vermeye başladık. Benim de içinde bulunduğu yönetime bir suçlama yapıldı. 85 milyon dolar nerede dedi. Biz şirket birleşmesini yaptık el insaf. Camianın büyüğü sayılan Zat-ı muhterem birşeyler söylüyor.
Sayın Ünal Aysal bu kürsüye çıktı ve en kibar lisanla söylüyorum doğruları söylemedi. 10 milyon farkla devrettim diyor. Neyin 10 milyonu. Bunun böyle olmadığını kendisi de biliyor. Sonra faiz koyacaksınız. Sizin aldığınız paraların faizi yok mu. Birbirimizi suçlayarak bu işin altından kalkamayız. İki şirket birleşti o yönetim sayesinde. Stad öyle ya da bitti. Sorunlar mı var. Bu yönetim bitirsin. Riva'nın imar durumu çıkartıldı.  Hisse satmışınız, sermaye artırmışınız gelen paralar nerede? 4 kez beni disipline sevkettiler ve beraat çıktı. Bu kürsüye gelip doğruları söylemezsiniz kafa karıştırırsınız. Bu yönetimi ikaz etmek istiyorum bu tüzükde bir madde var. 225 odalı bir otelden bahsediliyor. İkaz ediyorum tüzüğe göre burayı yöneteceksiniz yetki eksikse verelim. Ama öngörülen bütçedeki para eksik kalır. Sonradan para isteyeceğinize şimde ek bütçe istiyorsanız verelim. "
 
SAMİ ÇÖLGEÇEN "5 YIL TRANSFER YAPMAYALIM"
 
"Duygun Başkanımız çıktı Kral çıplak dedi. Durum feci. Peki ne yapacağız. Futbolda 5 yıl transfer yapmayalım, basketbolda iki yabancı ile oynayalım. Ve bunu taraftarımıza anlatıp, ikna etmemiz lazım. Monaco'da Süper Kupayı kaldırdığımızda alt yapıdan 7 oyuncumuz vardı. Şimdi hiç yok. Artık futbolcuların eşlerine aldığı Lamborgine arabaları görüyoruz. Bu paralar artık yok. "
 
MEHMET HELVACI " GALATASARAY'IN DURUMU ÇOK DA KARANLIK DEĞİL"
 
"Geçtiğimiz genel kurulda yaşanan bazı şeyleri düzelmeye ihtiyacımız var. İçinde bulunduğumuz durum çok da karanlık değil. Sıkıntı var zorlukların bizi beklediği kesin. Gerçek güç zorlukların olduğu yerde ortaya çıkar. Çok borcumuz var doğru ama ödenebilir borcumuz var. Halihazında çok kaynağımız var. Düşünmediğimiz oluşturamadığımız kaynaklar duruyor. Transferde iyi hazırlanıp, doğrudan temas etmeniz gereken kişilerle iş yaparsanız aracı kurumlara para kaptırmazsanız transferi de çok daha az maliyetle gerçekleştirebilirsiniz. Galatasaray Spor Kulübü amatör branşlarda küçülmeye gidemez. Galatasaray'ın genlerinde başarı var. Sadece dış kaynaktan para üretmek değil, spor kulübü faaliyetinden iyi para üretmek gerekir. Galatasaray tek tek hiç birimize ait değildir. Hepimize aittir. Artık geçmiş kavgalarımızı geride bırakalım. Bu salonlara girerken kinlerimizi kavgalarımızı geride bırakalım."
 
RASİM ZAİMOĞLU "KULÜP TARAFTARA AÇILMALI "
 
"Hayrovic konusunda 3.7 milyon harcamız oldu. Bunun sorumlusu nasıl oldu. Bunu öğrenmek istiyorum. Amrabat İspanya'da çok başarılı işler yapıyor. Malaga'nın kira parasını ödemediği söyleniyor. Eğer bu durumda Amrabat'ı geri alma durumumuz olabilir mi? Her türlü görevi karşılıksız yapacak 8500 üyemiz var. Bunlardan her türlü faydalanalım. Ben gerekirse Galatasaray için hamallık bile yaparım. Milyonlarca euro alıp kenarda oturan oyuncularımız var. Artık bu oyunculardan bir an önce kurtulalım. Radikal bir kararla 25 milyon taraftarımızdan destek almamızın yolu bulunmalı. Sms yoluyla milyonlarca Galatasaray'dan katkı sağlanabilir. Kulübe şu an onbin üye alınsa ve bu yeni üyelerden 5 bin lira alınsa 50 milyon yeni kaynak olur. Artık liseden olsun, burdan olsun zihniyetinden vazgeçmeliyiz. Artık Galatasaray'ın kapısını ardına kadar taraftarına açmak gerekir. Kendi kabuğumuzu yırtalım."
 
Üyelerin konuşmasından sonra söz alan yönetici Dursun Özbek, Mecidiyeköy'e yapılacak otel inşatı için bilgilendirici konuşma yaptı.
 
DURSUN ÖZBEK'İN AÇIKLAMALARI...
 
"Mecidiyeköy'deki arazinin geliştirilmesi için görev yapıyorum. Otel 200 oda olarak planlanıyor. Mevcut imar hakkı itibarına göre. Bu işi yaptığım için maliyetlerin içindeyim. Bu maliyetin 16-17 milyon doları geçmesi mümkün değil. Çok lüks olmayan bir iş oteli olarak planlıyoruz. Maliyet itibari ile önümüzde açık duruyor. Amacımız kulübe fayda getirmek. Oteli en uygun en hakedilir şekilde yapacağız. Geçen kongrede Başkanımız Duygun Yarsuvat damarlarımızdaki asil kanın Galatasaray için akması gerektiğini söyledi. Bu otel projemiz sonrasında 10'a yakın arkadaşımız otele destek vermek için benimle temasa geçti. Maliyetimiz belki de 11 milyon dolar seviyesine inebilir. Otelin plan projesi hazır. Arsa üzerindeki hacizler de kaldırıldı. "
 
DUYGUN YARSUVAT "OCAK AYINDA FUTBOLCU SAYISINI AZALTMAYA ÇALIŞACAĞIZ"
 
"Cumartesi günü çok iyi bir genel kurul yaptık. Bazı küçük olaylar oldu ama malzeme insansa hatalar olabilir. Cumartesi günkü olayın da fazla üstünde durmayalım. Bazı eleştirileri kendi yönetim kurulu üzerime alınmadım. Galatasaray Kulübü herkesle iyi geçinmek zorundadır. Aksi halde tekerimize çomak sokabilirler. Hayroviç ile karşılıklı davamız var. 41 futbolcudan kurtulmamız deniyor. Amrabat geri gelirse O'nun da parasını vermeniz gerekiyor. O yüzden Ocak ayında oyuncu sayısını azaltmaya çalışacağız. Abrabat bize çok pahalıya maloldu, O'nu alan antrenör de gitti. Futbolcu almamız gerekiyorsa teknik heyet isterse duruma bakacağız."
 
"ÇOK ÜYE YAPILMASINA KARŞIYIM
 
"Genel kurulu stadyumda mı yapacağız. Bazen taraftarımızın yaptıkları bize pahalıya maloluyor. O yüzden çok üye yapılmasına karşıyım.
 
"ÇOK CEZA ALDIK"
 
"Arsenal, Dortmund, Anderlecht maçlarında hep ceza aldık. En son basketbol maçında saha dışında adam öldürme olayından dolayı Galatasaray'a yine ceza geldi. Bunu çok artırırsak bu görgü, konuşma adabının hepsini kaybederiz."
 
25 YILINI DOLDURANLAR ARASINDA ACAR YILDIRIM DA VAR
 
Bu arada genel kurul üyesi olarak 25 yılını dolduranların ve Divan üyeliğine hak kazananların isimleri açıklandı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Galatasaraylı kardeşi Acar Yıldırım, Divan Kurulu üyesi oldu.

Galatasaray Kulübü Kongre Üyesi Acar Yıldırım 25 yılını doldurduğu sarı-kırmızılı camianın bugünkü Divan Kurulu toplantısında yeni üyeler arasına girmeye hak kazandı.