Galatasaray Kulübü'nün eski yöneticilerinden Turgay Kıran, İstanbul'da düzenlenen bir ödül töreninde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın yapılan en son mali genel kurulunda ve seçimli genel kurulda kendisine gösterilen teveccühün müthiş olduğunu belirten Kıran, "Bunlara cevap vermemek, suskun kalmak mümkün değil. Bu çağrıya cevap vermek durumundayım. Bu seçimde de aday olacaktım ancak Alp Yalman başkanım aday olunca geri adım attım. Arkadaşlarımın bir kısmı Alp Yalman'ın listesinde bir kısmı Duygun Yarsuvat'ın listesinde bir kısmını da dışarıda tuttuk. Galatasaray'da en yaşlısı ben olmak üzere doğru arkadaşlarımla beraber yarışa hazırız" diye konuştu.

Turgay Kıran, Galatasaray Kulübü'nün mali durumunun kendisini korkutup korkutmadığı şeklindeki bir soruya, "Açıkçası Galatasaray'ın mali durumunu düzeltmek için cebinizden 500 milyon dolar vermek lazım. Bunu kimse yapmadı. Hatta cebimden 100 milyon dolar vereceğim diyenler de onlar da yapmadı. Kulübün borçlarını tekrar yapılandırarak çalışacağız. Kulübün mali durumu aslında bizi ürkütmüyor. Biz kulübün mali durumunu iyi biliyoruz. Bazıları gibi biz buraya gelmeden önce böyle bir durum olduğunu bilmiyoruz demiyoruz" yanıtını verdi.

Bu arada Galatasaray'ın mali fair-play kriterlerinden dolayı gelecek yıl Avrupa'ya gidemeyecek şeklindeki açıklamalara ise Kıran, "Galatasaray'ın Avrupa'ya gidememe sıkıntısını da Duygun başkanımızda açıkladı. Biz bunu yok etme için çalışıyoruz. Galatasaray'ın UEFA'dan geri kalmaması için çalışacağız. Bunu başaracağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.