Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'ın, "Fethullah grubu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'dan 50 milyon Dolar istedi. Yıldırım, bu parayı vermedi. Ondan sonra malum süreç başladı" şeklindeki sözlerine tepki gösteren kongre üyesi Timir Kuban, "Bu ülkede Avrupa'nın gördüğü en kapsamlı şike skandalı yaşandı. Ve 3 buçuk senedir, birçok kişi kurum ve kuruluş bu rezaletin üzerini örtmeye çalışıyor. Ancak işin enterasan yanı bu kişilerin hiçbiri, bu uğurda sizin doğaçlama katkınız kadar başarılı olamadı. Duygun Başkan, Avrupa'nın en büyük şikesine göz yummakla kalmadı, ört pas etmek için yardım bile etti" dedi.

Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak'ın, futbol takımı oyuncuları ile birlikte Ak Saray'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmesi de Mali Genel Kurul'da tartışma konusu oldu. Kongre üyesi Kuban, "Bu camia 400 küsur yıldır ülke devlet yönetimine yöneticiler kazandırdı. Fakat devletle barışık olmakla yaranmak arasında fark var. Ak Saray'a yaptığınız o ziyaret ve demeçler, baştan aşağıya utanç vericiydi" ifadelerini kullandı.

Kuban'ın sözleri Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda bulunan Galatasaray üyelerinden alkışlı destek aldı.

Yarsuvat'a şike eleştirisi

Galatasaray Genel Kurulu Üyesi Mustafa Cengiz ve Timir Kuban, yaptığı konuşmayla Mali Genel Kurul'a damga vurdu. Ünal Aysal ve yönetimini sert bir dille eleştiren Cengiz, "Biz niye CAS'a gidiyoruz Prandelli için? Aramızda çok iyi hukukçular var. Süreç iyi yönetilemedi. Bu vizyonsuz ve disiplinsiz harcamalardan Ünal Aysal'ı asla ibra etmem. Her takım bizim kardeşimiz ama şikecilere destek oldunuz mu ben sizi de ibra etmem." dedi.

Genel kurulda söz alan Timur Kuban: ''Bu ülkede Avrupa'nın gördüğü en kapsamlı şike skandalı yaşandı. Duygun Başkan Avrupa'nın en büyük şikesine göz yummakla kalmadı, ört pas etmek için yardım bile etti." 400 küsur yıldır ülke devlet yönetimine yöneticiler kazandırdı. Fakat devletle barışık olmakla yaranmak arasında fark var. Ak Saray'a yaptığınız o ziyaret ve demeçler, baştan aşağıya utanç vericiydi" şeklinde konuştu.

Bir başka kulüp üyesi İlker Canalp, "Sayın Yarsuvat size bir sorum daha var; Siz şikecilerin avukatı mısınız?'' diyerek tepki gösterdi.