Galatasaray'ın sezon başında Real Madrid'ten transfer ettiği Milli futbolcu Hamit Altıntop, sarı - kırmızılı ekiple kazandığı Türkiye şampiyonluğunun ardından Ntvspor'dan Fatih Demireli'ye konuştu. Kariyerinde daha önce Almanya ve İspanya'da da şampiyonluklar yaşayan Hamit, şampiyonluktan transferine, Schalke'ye attığı golden Fatih Terim'e kadar önemli açıklamalarda bulundu.

Şampiyonluğu hak ettiklerini ifade eden Hamit, "İlk yarı istikrarsız bir grafik çizdik, ben dahil bir çok transferin uyum süreci yaşandı. İkinci yarı daha iyi oynadık ve düzenli puan topladık. Hakedilmiş bir şampiyonluk ama umuyorum ki gelecek yıl daha iyi ve daha konsantre oynarız ve Şampiyonlar Ligi'nde de daha çok başarı elde ederiz." dedi.

"BURAYA GELDİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Daha önce adı Türk takımlarıyla sık sık anılan yıldız futbolcu, Galatasaray'a transferi ile ilgili olarak, "Yıllarca Türkiye'nin benim için bir seçenek olduğunu söylemiştim. Buraya geldiğim için çok mutluyum. Galatasaray'a transferim, kariyerimde hep olduğu gibi yine iyi düşünülmüş bir hamleydi. Bayern'den Real'e giderken de böyleydi, Bayern'e giderken de böyleydi. Geçmişe baktığımda pişman olmam gereken birşey olmadı ve bunun için mutluyum." şeklinde konuştu.

Performansından memnun olduğunu söyleyen Hamit, "İyi değil ama başarılı bir sezon geçirdim. Takımın olumlu gelişimine katkı yaptığım için mutluyum ve geçerli olan bu. Önemli olan iki yıl sonra ilk kez yine 40 maçtan fazla oynayabilmem oldu, bu saatten sonra benden bir çıkış beklenebilir." dedi.

"FATİH HOCA BANA ÇOK SABIR GÖSTERDİ"

Ağır bir sakatlıktan çıktığını ve bu dönemde bazı sorunlar yaşadığını belirten Onwin Hamit, "Fatih Hoca bana çok sabır gösterdi. İlk başlarda ritim eksikliğim vardı, çünkü ağır bir sakatlıktan çıkmıştım ve zamana ihtiyacım vardı ama hocamla iletişimim çok iyiydi ve o yüzden benim için herşey daha kolay gelişti." şeklinde konuştu.
Hamit, "Şampiyonluk herşeyin temeli, diğerleri bonus oldu. Güzel tecrübeler yaşadık. Schalke'ye attığım gol çok önemliydi. Hem takıma katkı sağladım hem de direk fobim bitti." dedi.

"DROGBA TAKIMA ÇOK ŞEY KATIYOR"

Sneijder ve Drogba transferlerini değerlendiren milli yıldız, "Çok önemli iki yatırım oldu kulüp adına. İkisiyle daha değişken ve daha ofansif oynayabildik. Real ve Schalke maçlarında orta sahada baklavalı 4-4-2 oynadık. Bunu yapabilen takım çok nadirdir, çünkü bunun için gerekli oyun anlayışı ve yaratıcılık gerekiyor." ifadelerini kullandı.
Drogba'nın takıma çok şey kattığını söyleyen Hamit, "Drogba olağanüstü biri ve takıma tecrübesiyle çok şey katıyor. Ondan çok memnunuz." dedi.

David Alaba'nın Galatasaray tweetlerini değerlendiren Hamit, "Çevresinden mi kaynaklanıyor bilmiyorum, belki Drogba hayranıdır, belki de benden kaynaklanıyordur." şeklinde konuştu.

Trabzonspor'da top koşturan kardeşi Halil'i çok fazla ziyaret edemediğini belirten Hamit, "Onu dokuz ay sonra ilk kez Trabzon'da ziyaret etme fırsatı buldum. O beni daha çok ziyaret edebildi. İki çocuğu var ve Trabzon'da mutlu bir yaşam sürdürüyor. Şampiyonluk sonrası beni kutladı, ben de onun kupayı almasını umuyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.