Galatasaray Teknik Direktörü, bir ağrı hissetmemesine karşın, üç gündür takımla çalışan golcüsünü İstanbul’da bıraktı. Hamza Hoca, “Benim için çok değerlisin ve riske etmek istemem” diyerek Burak’ın gönlünü almayı da başardı.

Galatasaray’da Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, sakatlığını atlatıp 3 gündür takımla beraber idmanlara çıkan Burak Yılmaz’ı maç kadrosuna almadı, İstanbul’da bıraktı.

Çaykur Rizespor maçında oyuna girdikten 3 dakika sonra sakatlığı nüksedip dışarı çıkmak zorunda kalan ve bu yüzden Bursaspor karşılaşmasında görev alamayan Burak’ın, Eskişehir maçında forma giymesine kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak, Florya’da dün yapılan son antrenmanda yer alan ve herhangi bir ağrı hissetmeyen golcü kafileye dahil etmedi.

Hamzaoğlu buna gerekçe olarak da Burak’ın sadece 3 gündür takımla birlikte çalışmasını ve henüz tam olarak hazır olmamasını gösterdi. Burak, oynamak istediğini bildirmesine rağmen golcünün teknik bir kararla kadroya alınmadığının altı çizildi.

Hamzaoğlu’nun futbolcusuyla yaptığı toplantıda da, “Kendini daha iyi hissetmen için bir süre daha dinlenmen lazım. Benim için çok değerlisin ve seni riske etmek istemem. Tam olarak hazır olunca formanı giyersin” dediği bildirildi.

Burak’ta yaşanan bu gelişme üzerine Hamzaoğlu, en uçta Umut’a şans verecek. Umut’un arkasındaki üçlü hatta ise Emre, Sneijder ve Telles’in oynayacağı öğrenildi. Melo ve Selçuk defansın önünde forma giyecek. Savunmanın ise Tarık-Chedjou-Koray-Hakan Balta şeklinde oluşması bekleniyor.