Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini'nin 2. yarı ile birlikte A takım ile çalışmalara başlattığı genç yıldız adayı Berk İsmail Ünsal, Türkiye Kupası'nda bulduğu şansların ardından, Rizespor karşılaşması için de kafileye dahil edildi. İdmanlardaki hırslı görüntüsü ve ortaya koyduğu oyun ile hocasının gözüne giren 19 yaşındaki oyuncu için, İtalyan teknik adamın Galatasaray yönetiminden özel bir istekte bulunduğu belirtildi.

Burak Yılmaz, Didier Drogba ve Umut Bulut gibi kaliteli golcüleri bulunan Galatasaray'da fazla forma giyemeyen Berk İsmail'in, önümüzdeki sezon kiralık olarak takımdan ayrılması planlandı. Roberto Mancini'nin yönetimden kulüp bulunmasını istediği oyuncusu için, 'ilk 11'de forma giymesi' şartı konulmasını da talep ettiği ifade edildi. Böylece gelecek vadeden futbolcunun hem tecrübe kazaaması, hem de maç oynama alışkanlığına erişmesi hedeflenirken, sarı-kırmızılılardan kiralık olarak ayrılarak kaybolan birçok isim gibi olmaması için uğraşılacak.

PTT 1. LİG EKİPLERİ İSTİYOR!

Galatasaraylı olduğunu belirten ve sarı-kırmızılı kulüpte kalmak istediğini söyleyen genç oyuncu da kiralık olarak ayrılma fikrine sıcak baktı. Kendisini geliştirmek için oynaması gerektiğinin farkında olak Berk İsmail'in transferi için birkaç PTT 1. Lig kulübünün temasta olduğu kaydedildi.

2 sezondur A2 takımıyla 23 maça çıkıp 17 gol atma başarısı gösteren genç yetenek, A takımla 2 resmi maça çıkarak 109 dakika forma giydi. İlk resmi maçına 5 Şubat 2014 günü Tokatspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında, Brezilyalı oyuncu Alex Telles’in yerine 72. dakikada dahil olarak çıkan Berk İsmail Ünsal, oyunda kaldığı süre içinde mücadeleci futboluyla taraftardan alkış aldı. 12 Şubat 2014 tarihinde Ziraat Türkye Kupası’nda ikinci resmi maçına çıkan İsmail, 90 dakika sahada kalıp, girdiği gol pozisyonlarıyla rakip savunmayı epey zorladı.

400 BİN TL'YE GELDİ


Galatasaray'ın 2010-11 sezonunun devre arasında Gaziosmanpaşaspor'dan transfer ettiği ve 2,5 yıllık sözleşme imzaladığı Berk İsmail Ünsal için kulübüne 400 bin TL ödendi. Aylık 3 bin Türk Lirası maaş alan yıldız adayı, oynadığı maç başına da 2 bin Türk Lirası kazanıyor.

6 Ağustos 1994 doğumlu Berk, uzun boyu, attığı kafa golleri ve oyun stiliyle Hakan Şükür’e benzetilse de, Burak Yılmaz'ı örnek aldığını belirtiyor.. Altyapıda zaman zaman yardımcı forvet olarak da şans bulan yıldız adayı, tek forvet oynamayı sevdiğini ifade ediyor.