Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, hayatının en talihsiz günlerinden birini dün yaşadı. Sneijder’in kendi ismini taşıyan, altında imzasının ve Galatasaray logosunun bulunduğu bıçak seti satışa çıktı. Ancak ürünün lansmanı, Leeds United taraftarlarının bıçaklanarak öldürüldüğü günün yıldönümüne denk gelince Ada ayağa kalktı.


İki İngiliz taraftar 5 Nisan 2000’de UEFA Kupası yarı finalindeki Galatasaray-Leeds United maçının öncesinde çıkan olaylarda, Taksim Meydanı’nda hayatlarını kaybetmişlerdi. Bu olayın 15. yıldönümünde Sneijder’in farkında olmadan imza attığı hareket, İngilizler’i isyan ettirdi. Sosyal medya üzerinden öfkelerini dile getiren İngiliz futbolseverler, yıldız futbolcuya sitemlerini iletti, hakarete varan ifadelerle kendisine sert çıktı.

‘Çok üzgünüm’

30 yaşındaki futbolcu sosyal medya üzerinden bıçak setinin satışa çıktığını duyururken kullandığı “Sonunda benim Galatasaray bıçak setim satışa çıktı. Satışa ve her yere dağıtıma başlandı” mesajı nedeniyle bir özür mesajı yayınladı. Sneijder, “Bu yüzden çok üzgünüm. Durumu bilmiyordum. Ürünü kaldırdık” ifadelerini kullandı.