Galatasaray'da geçtiğimiz sezon boyunca sakatlığı nedeniyle formasına uzak kalan ve sezon sonunda sona eren sözleşmesi de uzatılmayan Tomas Ujfalusi, Çek basınına verdiği röportajda son durumu ve geleceği ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

"G.SARAY İLE AYRILIK KARARI ALDIK"

G.Saray'la karşılıklı konuşarak ayrılık kararı aldıklarını belirten Tomas, "Nerede oynayacağım hakkında bir fikrim yok. Menajerim şu anda konuşmanın anlamı olmadığını söyledi. Galatasaray ile konuşarak ayrılmamın daha iyi olacağı konusunda anlaştık. Hazırlıklar başladı ve ben katılmadım. Ne olacağını göreceğiz. Açıkcası, büyük Avrupa takımları için biraz yaşlandım. Bunun yerine Suudi Arabistan ya da Çek Cumhuriyeti'ni tercih edebilirim. Tabii sağlıklı olursam." diye konuştu.

"2-3 MAÇA ÇIKSAM KONTRAT ALIRDIM"

İstanbul'a vedanın zor olduğunu belirten tecrübeli savunmacı, "Ayrılmak kolay olmadı. Üzgünüm, çünkü 15 maç oynasaydım şu anda G.Saray'daydım. Kontratımda böyle bir madde vardı. Hatta Nisan'da geri dönerek 2-3 maça çıksaydım, Terim ile de konuştuğum üzere kesin olarak kontrat alırdım. Fakat riski anlıyorum, 9 aylık bir sakatlık var, sonrasında hazırlık... Mantıklı olan buydu. Normal olarak elveda dedim, 2 kupa ve bir de Süper Kupa Piabet için teşekkür ettim. Kariyerime bu kupaları yazdırma şansı bulduğum için çok mutluyum." şeklinde belirtti.

"BİR SENE DAHA OYNAMAK İSTİYORUM"

Futbolu bırakmayı düşünmediğini belirten Ujfalusi, "Bir sene daha oynamak istiyorum. Tabii ki dizimin son durumu önemli. Hala iyimserim. Bir aylık bir sürem var. Eğer düzelmezsem, kramponlarımı asarak başka seçenekleri değerlendireceğim" ifadelerini kullandı.

"ACIYA ALIŞTIM ARTIK"

Dizinin son durumu ile ilgili bilgi veren Çek oyuncu, "Çok kötü değil. Kasların gelişmesi lazım. Acıya alıştım artık. Günde 2 antrenman yapıyorum. Sabahları 2,5 saat koşuyorum kendi başıma, ağırlık kaldırıyorum, bisiklet sürüyorum. Akşamları da milli takımın fitness antrenörü Alex Kaplan ile rehabilitasyon üzerine çalışmalar yapıyorum" dedi.

"ÇEK DEĞİL, ARAP LİGİ'Nİ SEÇERİM"

Arap ve Çek Ligi arasında seçim yapmak zorunda kalırsa Arap futbolunu seçeceğini belirten Ujfalusi, "Arabistan'ı seçerim, çünkü hava güzel, insanlar sabahları golf oynayabiliyor ve akşamları antrenman yapıyor. Ama bir defans oyuncusu için Arabistan zor. Genelde forvet oyuncularını transfer ediyorlar" diye kaydetti.

Webaslan