Tomas Ujfalusi, Atletico'dan transfer olduğunda İspanyol ekibinin yolunu tutan Arda ile ilgili de "Bence buraya dönmez. Sonrasında da Avrupa'nın büyük kulüplerinde oynamalı" yorumunu yaptı.

Galatasaray'a 2011 yaz transfer döneminde gelen Çek futbolcu Tomas Ujfalusi geçen 2 sezonun ardından Sarı-Kırmızılı kulübe veda etmeye hazırlanyor. İlk yılında oynadığı futbolla taraftarın sevgilisi olan ancak ikinci sezon yaşadığı ağır sakatlıklar nedeniyle formaya hasret kalan tecrübeli savunmacı yeni sezonda ülkesinin Sparta Prag takımında ter dökecek.

Galatasaray’ın pazartesi günü Gaziantepspor’la yapacağı maça gelecek olan Ujfa, takım arkadaşlarına ve taraftarlara veda edecek. Bu anlamlı gün öncesi Tomas Ujfalusi Galatasaray mecarasını, gelecek planlarını ve gündemdeki diğer konuları BUGÜN'e değerlendirdi.

Sözleşmesinde 1 yıllık opsiyon olmasına karşın, bunun devreye sokulmamasıyla ilgili olarak Ujfalusi “Dizimdeki sorun nedeniyle yüzde yüz hazır değildim. Pek çok maçta oynayamadım. Bir yıllık opsiyon vardı. Olmadı. Ama mutlu ayrılıyorum. Bir lig şampiyonluğu kupası, bir de Süper Kupa kazandık. Ben bu aşamadan deneme bonusu sonra Galatasaray’ın bir taraftarı olabilirim" dedi.

HAYALİ GERÇEK OLDU

Futbol kariyerinde tek lig şampiyonluğunu Galatasaray’da yaşadığını dile getiren tecrübeli oyuncu, “Galatasaray’a gelmeden önce şampiyonluk kazanmak en önemli hedefimdi. Bunu olmasını çok arzu ettim. Ve oldu. Aslında ilk sezonun yanı sıra, geçen sezon, sakatlığım nedeniyle oynamama karşın şampiyon olan bir takımın oyuncusuydum. Bu da benim için çok önemliî ifadelerini kullandı.

CHEDJOU ÇOK GÜÇLÜ

Ujfalusi, Galatasaray bu sezonki transferlerini ve gündemdeki diğer isimleri de değerlendirdi. Kendi bölgesine transfer edilen Chedjou'nun iyi bir oyuncu olduğunu belirten Çek savunmacı, "Milli takımında da başarıyla oynuyor. Eğer Galatasaray bir oyuncu almak isterse o mutlaka çok güçlü bir oyuncu olur. Chedjou bana göre böyle bir oyuncu. Çok güçlü, hızlı, geçilmesi zor. Kendisini birkaç izleme şansı elde ettim. Bence Galatasaray çok iyi bir oyuncu aldı" dedi.

DROGBA BÜYÜK BİR LİDER

Tomas Ujfalusi geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynayan Galatasaray'ın bu sezon da ilk 8 için mücadele edeceğini söyledi. Takımın geçen sezon bu kulvarda çok iyi mücadele ettiğini belirten Çek futbolcu "Bir önceki sezon ne yaptığınız bu sezonki hedeflerinize ışık tutar. Şampiyonlar Ligi herkes için özel bir yarışmadırî dedi. Cimbom'un geçen sezonki başarısında büyük rol oynayan Didier Drogba'ya da övgüler yağdıran Ujfalusi "O, büyük bir oyuncu. Sadece büyük oyuncu değil, aynı zamanda soyunma odasında büyük bir lider, büyük bir öncü. Takımı hep ileri taşımak istiyorî yorumunda bulundu.

TARAFTAR OLARAK DÖNERİM

Tomas Ujfalusi, son olarak bir gün Galatasaray ya da önceki takımı Atletico Madrid’e bir teknik direktör olarak dönüp dönmeyeceğiyle ilgili soru üzerine, “Bir gün Galatasaray ya da Atletico Madrid’e dönebilirim; ama taraftar olarak. İki kulübü de çok seviyorum ve iki kulübün de bir taraftarı olarak hissediyorum. Benim kalbim hep Galatasaray ve Atletico Madrid'le atacak. Bir gün mutlaka taraftar olarak döneceğim. Ama teknik direktör değil; çünkü hala futbol oynuyorumî dedi.


Bugün