Galatasaray'ın 2+1 yıllığına renklerine kattığı tecrübeli futbolcu  Bilal Kısa, ziyaret için geldiği memleketi Çorum'da, AA muhabirine açıklamalarda  bulundu. 

Türkiye'nin en büyük takımlarından birine transfer olduğunu belirten  Bilal, "Orada her futbolcu değerli, hepsi birer yıldız. Ben de onlarla birlikte  oynayacağım için heyecanlanıyorum. Takımıma ve camiaya faydalı olmak için elimden  gelenin en iyisini yapacağım" dedi. 

Uzun yıllardır futbol oynadığını ve Galatasaray'a transfer olarak  hayalini gerçekleştirdiğini kaydeden tecrübeli futbolcu, "Her futbolcunun hayal  ettiği, istediği yerler vardır. Uzun yıllar Süper Lig'de oynadım. Belki biraz geç  oldu ama nasip bugüneymiş. Transferim için çok sevindim. Ayrıca kendi memleketimi, Çorum'u da temsil edeceğim için gurur duyuyorum. İnşallah hem kendi  hem de memleketim adına güzel bir sezon geçiririm. 1 Temmuz'da kampa katılacağım"  diye konuştu. 

Ailesinin de Galatasaray'a transfer olmasına çok sevindiğini dile  getiren sarı-kırmızılı oyuncu, kendisini ve ailesini mahcup etmeyeceğine  inandığını ifade etti. 

"Hamza hocayı mahcup etmeyeceğim" 

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun, eski teknik  direktörü olduğunu ve kendisini çok iyi tanıdığını belirten Bilal Kısa, şöyle  konuştu: 

"Hamza hoca ile Akhisar'da bir 1,5 yıl çalışma imkanı bulmuştum. Çok  başarılı bir dönem geçirmiştik. Zaten Hamza hoca daha sonra A Milli Takım'a  ardından da Galatasaray'a gitti. Hamza Hamzaoğlu'nun Galatasaray'da olması beni  ayrıca mutlu ediyor. Çünkü beni iyi tanıyan bir teknik direktör. İnşallah onu  mahcup etmeyeceğim." 

"Garanti ücretimin çoğu maç başı olarak görünüyor" 

Galatasaray'da alacağı ücret konusunda eleştiriler yapıldığını ancak  kendisinin bu konuda fazla bir şey söylemesinin yanlış olacağını dile getiren  deneyimli futbolcu, "Sonuçta benim aldığım ücret belli. Bu konuda herkes farklı  düşünebilir. Sonuç olarak baktığımızda garanti ücretimin çoğu maç başı olarak  görünüyor. Ben oynadığım zaman kazanacağım. Önemli olan Galatasaray'da oynadığım sürede takıma faydalı olabilmek, güzel işler yapabilmektir. Ben bunun için  çabalayacağım" ifadelerini kullandı. 

"Şampiyonluk, Fenerbahçe maçlarından çok daha önemli" 

Fenerbahçe ile oynayacakları derbileri de sabırsızlıkla beklediğini  anlatan Bilal Kısa, Fenerbahçe-Galatasaray maçlarının dünyanın önde gelen  derbilerinden biri olduğunu söyledi. 

Galatasaray'ın uzun yıllar Kadıköy'de galibiyet alamadığını belirten  Bilal Kısa, "Ancak bu yıl ben ve arkadaşlarım Fenerbahçe maçında kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Fenerbahçe maçları çok önemli ama sonuçta  şampiyonluk çok daha önemli. İnşallah önümüzdeki sezon Kadıköy'den galibiyetle  ayrılıp geçen sezon olduğu gibi ligi zaferle, şampiyonlukla tamamlarız" diye  konuştu. 

Çorum'un tek profesyonel takımı Çorum Belediyespor'u da yakından takip  ettiğine dikkati çeken sarı-kırmızılı oyuncu, 3. Lig'de mücadelede eden  kırmızı-siyahlı ekibin en azından PTT 1. Lig'de oynaması gerektiğine inandığını  sözlerine ekledi.