Galatasaray'ın yeni transferlerinden Bilal Kısa, eski hocası Hamza Hamzaoğlu ile çalışacağı için mutlu olduğunu söyledi.
Sarı-kırmızılı takımın Akhisar Belediyespor'dan renklerine kattığı 32 yaşındaki Bilal Kısa, Avusturya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Eski hocası Hamza Hamzaoğlu ile beraber çalışacak olması ile ilgili bir soru üzerine Kısa, "Bildiğim hoca benim için avantaj. Uyum sürecini kısa zamanda atlatacağımı düşünüyorum. Hamza hocayla Akhisar'da güzel işler yapmıştık. İnşallah burası benim için güzel bir başlangıç. Hamza hoca ile çalışacağım için mutluyum" dedi.
 
"OYNAMAK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM"

 
Bilal, Galatasaray'ın orta sahasında kaliteli oyuncular olduğunu vurgulayarak, "Melo, Selçuk, Hamit kendini ispatlamış oyuncular. Forma için rekabet ortamı olacak, ben de oynamak için elimden geleni yapacağım" açıklamasını yaptı.
Hamza Hamzaoğlu ile çalışmadan önce sağ ve sol açıkta oynadığını belirten Kısa, "Bu mevkilerde verimli olmadım. Hamza Hoca geldikten sonra ön libero ve forvet arkasında oynadığımda daha verimli oldum. Bu yüzden ön libero ve forvet arkasında oynamak istiyorum" diye konuştu.
Şampiyonlar Ligi için de açıklama yapan deneyimli orta saha oyuncusu, "Şampiyonlar Ligi için Türkiye liginin üstünde futbol oynamalıyız" ifadelerini kullandı.
Kariyeri boyunca düşüşler yaşadığını belirten Kısa, bunları çabuk atlattığını ve yaşının geçtikçe daha çok olgunlaştığını söyledi. Tecrübeli futbolcu, Galatasaray'ın transfer listesinde olduğu iddia edilen Oumar Niasse için sorulan soruya ise, "Burak Yılmaz gibi bir futbolcu, aralara iyi kaçar" değerlendirmesini yaptı.
 
"ARTIK FUTBOLCULAR 37 YAŞINA KADAR OYNAYABİLİYOR"
 
Futbolunun olgunluk döneminde olduğunu vurgulayan Bilal Kısa, "Futbolda her gün kendini geliştirmek zorundasın. Malatyaspor'da ilk çıktığımda 20'li yaşlardaydım. Ondan sonra düşüşler yaşadım. O düşüşleri çabuk atlattım. Artık futbolcular 37'ye kadar oynayabiliyor ve bunun dünyada örnekleri var. En yakın Pirlo'yu söyleyebiliriz ki üst düzey oynuyorlar. Futbolu daha çok öğrenmeye başladım. Bugünden itibaren de Galatasaray camiası için de kendimi daha fazla geliştirerek katkı sağlamaya çalışacağım" ifadelerini kullandı.