AA - L'Equipe gazetesi, dev maçla ilgili sarı-kırmızılıların Chelsea'de efsane haline gelen Fildişi Sahilli yıldızı Dider Drogba'ya atıfta bulunarak, "Bir aşk hikayesi" manşetiyle okurlarının karşısına çıktı.

Gazete , Drogba'nın sarı-kırmızılı formayla elini kalbine götürerek taraftarları selamladığı fotoğrafına da ilk sayfasında yer verdi. 8 yıl Chelsea'de forma giydiği hatırlatılan golcü futbolcunun, Stamford Bridge'de bir kez daha Chelsea taraftarlarıyla buluşacağı belirtildi. 

"CHELSEA İLE REKABET EDEBİLŞECEĞİMİZİ KANITLADIK" 

L'Equipe gazetesinde, Galatasaray 'ın ilk maçta Chelsea ağlarına yolladığı tek golün sahibi Kamerunlu savunma oyuncusu Aurelien Chedjou'nun da görüşlerine yer verildi. 

Londra'da işlerinin zor olacağının farkında olduklarını belirten Chedjou, "Chelsea'ye karşı favori olmadığımızın farkındayız. Ancak tur için şansımız var. İlk maçta olduğu gibi elimizden geleni yapacağız. Fiziki açıdan müthiş bir savaş olacak. İstanbul'daki maçta Chelsea ile rekabet edebileceğimizi kanıtladık. Rövanşta da aynı şekilde mücadele etmeliyiz" ifadelerini kullandı. 

İlk maça oranla daha iyisini yapabileceklerini kaydeden 27 yaşındaki futbolcu, "Sahamızda oynadığımız maçta Chelsea'ye biraz fazla saygı duyduk. Torres'in golü de erken gelince ritm yakalamakta zorlandık. Rakibin kalitesini biliyoruz, bloklar halinde kolektif bir oyun oynuyorlar. İstanbul'daki ilk 45 dakikada oyunumuzu sahaya yansıtmakta güçlük çektik. Ancak ikinci yarıda beraberliği yakaladıktan sonra elimize ikinci golü bulma fırsatları da geçti" şeklinde konuştu.

"TORINO'DAKİ MAÇ REFERANSTIR" 

Galatasaray'ın deplasmanlardaki performansının beklenen seviyede olmadığı hatırlatılan Chedjou, sarı-kırmızılıların Şampiyonlar Ligi grup maçında Juventus önünde Torino'da 2-2 beraberlikle sonuçlanan karşılaşmasının referans olması gerektiğini söyledi. 

Chelsea maçında, grup mücadelesinde Juventus'a karşı sergiledikleri oyunu sahaya yansıtmaları gerektiğini ifade eden Kamerunlu futbolcu, "Torino'daki maç bizim için güzel bir referans. Aynı mücadeleyle öyle bir skor elde edebilirsek çeyrek finale yükselebiliriz. Juventus'a karşı alınan sonuçta Roberto Mancini'nin hakkını vermek gerek. Taktiksel bilgi olarak takıma büyük katkı sağlıyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Vatandaşı Samuel Eto'o'nun Chelsea'nin ligde Tottenham Hotspur'u 4-0 yendiği karşılaşmada başarılı bir performans sergilediğini hatırlatan Chedjou, "Maviler"in Kamerunlu futbolcunun yanı sıra Fernando Torres gibi üst düzey golcülere sahip olduğunu da sözlerine ekledi.