İki ay sahalardan uzak kaldıktan sonra geçen hafta formasına kavuşan ve sezon başındaki form grafiğinden çok uzakta olduğu gözlenen Tolga Ciğerci, Rize'de taraftar ve yorumcuların dikkatini çekti.

Son yarım saatte oyuna giren gurbetçi oyuncu karşı karşıya kaldığı pozisyonda mutlak golü kaçırdı ardından gereksiz bir faulle Rizespor'un beraberlik golünü bulduğu serbest vuruşa sebep oldu.

Tolga yaptığı top kayıplarıyla beraberlik golü sonrasında takımının hücum kalitesini de düşürdü. Konu hakkında birçok değerlendirme geldi. Güntekin Onay ve Levent Tüzemen'in görüğü ise şu şekide...

"Tolga şut konusunda uyarılmalı"

Konu hakkında açıklamalarda yapan Güntekin Onay, "Tolga Ciğerci nerede görürse vuruyor, çok iyi bir özellik ama birini çıkıp "Tolga sen iyi şut atamıyorsun" demesi gerekiyor" dedi.

Levent Tüzemen ise, "Tolga Ciğerci ise futbolu bilmiyor. Akıllı bir oyuncu kendi kalesinin önünde arkası dönük rakip oyuncuya faul yapar mı? Tolga yaptı ve G.Saray golü yedi. Aynı Tolga çaprazda gol olabilecek pozisyonda topu kalecinin üzerine vurdu. Hele hele üç kişinin boş olduğu durumda pas vermeyip kaleye şut atması skandaldı. Geldiğinden beri tek golü ve isabetli şutu olmayan Tolga'yı birileri ne olur "Şut atma" diye uyarsın." ifadelerini kullandı.

Selçuk'tan daha iyi topu ileri taşıyor

23 yaşındaki orta sahaın şutları başarısız olsa da topu ileriye taşıması nedeniyle büyük beğeni topladı. Selçuk İnan'ın çoğunlukla yana ve geriye kullandığı topları Tolga, doğrudan hücum bölgesine taşımasıyla fark yarattı.