Selçuk İnan bu tip olayların tekrar yaşanmamasını istediklerini söylerken, Hamit Altıntop da bu olayların Türk futboluna zarar verdiğini söyledi.

Yaşanan olayları değerlendiren Selçuk İnan, ''Çok üzgünüz. Bunu bütün seyircimize mal etmek doğru değil. Biz böyle insanlar değiliz. Artık yurt dışında insanlar bu olaylardan sonra genelleme yapıyorlar. Ama biz böyle insanlar değiliz. Buraya maç izlemeye geldiğinizde oturup çay içip zevkini yaşamak doğru olan. Birkaç arkadaşımızın yaptığı gereksiz sevgi gösterisi hepimize zarar veriyor. Rakip takımın hocası da güvenlik olmadığı için maça çıkmak istemedi. Sadece bunu yapanlardan ricam; futbol güzel bir oyun. İnsanlar futboldan zevk almaya çalışıyor. Biz de bu tarafını örnek almalıyız.'' dedi.

Hamit Altıntop da, şunları söyledi:

"Bu bir hazırlık maçıydı, sonuç bizim için çok önemli değil. Bizi daha çok ilgilendiren, maçı sonuçlandıran olay. Bunlar üzücü olaylar. Çünkü Türk insanına yakışmayan olaylar. Futbol paylaşımdır, kolektif oyunudur. Türk futbolunu savunmalıyız. Türk futbolunun nereye geldiğini de görüyoruz. Saha içi değil, saha dışı etkenler de oluyor. Maalesef üzücü. Almanya'da yasağımız var. Şampiyonlar Ligi'nde oynadık, İngiltere'de galiba ceza gelmişti. Şimdi burada bunun sonu her şeye gidecek. Ciddi düşünmeliyiz. Taraftardan rica ediyorum, beraber sevinip üzüleceğiz, ama yanlışa da yanlış diyelim ve doğruyu bulalım. Bu bir ortak karar. Sonuçta dediğimiz gibi amaç sadece futbol oynamak değil."