Galatasaray’da 6-1’lik tarihi Real Madrid yenilgisi sonrası Teknik Direktör Fatih Terim tartışmaların merkezindeki isim olurken, özellikle Genel Sekreter Adnan Nas’ın, tecrübeli hoca ile ilgili sözleri bomba etkisi yaratmıştı.

Aynı zamanda A Milli Takım’ın da başında bulunan Terim için ortaya atılan Beşiktaş derbisinin kaybedilmesi halinde işine son verileceği iddiaları da kulislerde konuşulmaya başladı. Hatta çeşitli teknik adamların alternatif olarak listede durduğu ileri sürülüyor.

İşte bu ortamda camianın saygın ismi, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç’ın düşünceleri önemliydi. Çünkü Kıraç, Adnan Polat’tan sonra Ünal Aysal ismini ortaya atan ve destek veren kulübün etkili isimlerinin başında geliyordu.

''Sağduyu lazım''

Milliyet’e konuşan Kıraç, Real Madrid maçındaki ağır sonuç için “Böyle bir sonuç her takımın başına gelebilir. Ben de maçtaydım. Takım o gün şansızdı da. Ancak tek sorumlu olarak Fatih Terim’i görmek, göstermek büyük yanılgı olur” dedi.

Fatih Terim’in Milli Takım’ın başına geçmesini de yorumlayan Kıraç, “Türkiye için bir şey isteniyor. 4 maç denmiştir. Fatih hocanın kararıdır nihayetinde. Ancak Galatasaray’ın içi karışsın diye her gün romanlar yazılıyor” ifadelerini kullandı.

İnan Kıraç, Beşiktaş derbisinin kaybedilmesi halinde Terim’in görevine son verileceği iddiaları için ise şu yorumu yaptı:

“Kimse Galatasaray’ı başka kulüplerle karıştırmasın. Galatasaray böyle yollara başvuran bir kulüp olmamıştır. Sağduyuya ihtiyacımız var. Kaldı ki iki senedir ciddi başarılar elde eden, Galatasaraylıların gururla izledikleri bir takımları vardı. Yeniden toparlanacağımızı umuyorum. Galatasaray taraftarı da takımına, hocasına ve yönetimine destek vermeye devam etsin.”

Destek mesajları

Real Madrid bozgunu ardından Teknik Direktör Fatih Terim’in ismi tartışılmaya başlarken, camianın önemli isimlerinin bir araya gelerek, tecrübeli hocaya destek verdikleri belirlendi. Aralarında eski başkanlardan Selahattin Beyazıt’ın da bulunduğu kanaat önderlerinin, hazırladıkları metni Terim’e de mesaj olarak gönderdikleri ifade edildi. Deneyimli teknik adamın kendisine karşı gösterilen hassasiyet nedeniyle bir hayli duygulandığı bildirildi.