Bu akşam saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Lig Tv'den canlı yayınlanacak karşılaşmanın sonunda tüm ayrıntılar gsgazete.com'da olacak. 

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile çıkış yakalayan, ligdeki son 4 maçını kazanan lider Galatasaray ise derbiyi kazanarak, Kadıköy'de rakibi karşısındaki 5 bin 555 günlük galibiyet hasretini sonlandırmak amacında.

Derbi galibiyetiyle rakibiyle arasındaki puan farkını 7'e çıkarmayı amaçlayan, taraftar desteğinden yoksun sarı-kırmızılı ekipte geçtiğimiz günlerde bel fıtığı ameliyatı geçiren Felipe Melo dışında eksik bulunmuyor.

İLK 11'LER

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Egemen, Alves, Caner, M. Topal, Emre, Diego, Dirk Kuyt, Sow, Emenike

Galatasaray: Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Alex Telles, Olcan, Selçuk, Hamit, Sneijder, Umut, Burak 

Fenerbahçe, ligde iç sahada yaptığı son iki maçta kazanamadı.

19. haftada Trabzonspor ile 0-0 berabere kalan sarı-lacivertliler, 21. hafta maçında ise Akhisar Belediyespor'a 2-1 kaybederek, evindeki yenilmezlik (33 maç) unvanını noktaladı.

HAMZA HAMZAOĞLU MAÇ KAYBETMEDİ

Galatasaray, Süper Lig'de teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile çıktığı maçlarda yenilmedi. Sarı-kırmızılı takım, Hamzaoğlu yönetiminde çıktığı 11 lig maçından 9 galibiyet ve 2 beraberlikle ayrıldı.

Galatasaray ayrıca ligde son 4 maçında Eskişehirspor'u 2-1, Balıkesirspor'u 3-1, Medicana Sivasspor'u 3-2 ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 3-1 yenerek galibiyet serisi yakaladı.

KADIKÖY'DE ŞAMPİYON OLDUK

Galatasaray, son 14 sezonda Kadıköy'deki kötü performansına rağmen 2011-2012 sezonundaki 0-0 beraberlikle lig şampiyonluğunu elde ederek, rakibine büyük bir çalım attı. Süper Final oynanan sezonda şampiyonluk için kendisine 1 puanın yettiği son haftada Fenerbahçe ile Kadıköy'de karşılaşan Galatasaray, 0-0 beraberlikle istediği sonucu alarak kupaya uzandı.

GALATASARAY'DA 5 İSİM SINIRDA

Galatasaray'da Fenerbahçe derbisi öncesinde 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sarı-kırmızılı takımda üçer sarı kartları bulunan Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Hamit Altıntop, Yekta Kurtuluş ve Burak Yılmaz derbi de de sarı kart görmeleri halinde ligin 24. haftasındaki İstanbul Başakşehir maçında forma giyemeyecek.

KADIKÖY'DE SEZONUN EN KALABALIK MAÇI

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bu sezon ilk kez tribünlerin tamamen dolması bekleniyor.

Ligde 23. haftaya kadar iç sahada çıktığı 11 maçta tribünlerin tamamını dolduramayan sarı-lacivertliler, taraftarın büyük ilgi gösterdiği derbiyi kapalı gişe oynayacak. Bu arada Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, cezası nedeniyle karşılaşmayı statta izleyemeyecek.