Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Persie dün "Bana 'Neden?' diye  sormayın ama onlar (Türkiye) kesinlikle puan kaybedecek" demişti. İki milli yıldız Caner ve Şener'den takım arkadaşı Van Persie'ye yanıt geldi.

Van Persie ile konuştuklarını ifade eden Caner, "Bu onun düşüncesi. Biz tabii ki öyle düşünmüyoruz. 6 puan çantada keklik değil. Maçlar 0-0 başlıyor. Onlar da kaybedebilir. Biz 2 maça da kazanmak için çıkıyoruz. 4 puan alırsak play-off'a gideceğiz. Bunu Hollanda'ya bırakmayacağız. Kendi maçlarımızı almalıyız" diye konuştu.

Şener: Nasıl bir gücümüz olduğunu son maçta gösterdik

Şener ise "Zorlu maçları atlattık. Tüm arkadaşlar adına söyleyeyim, sabırsızlıkla maç saatini bekliyoruz. İnançlıyız. İhtiyacımız olan puanları almak istiyoruz. Şu anda hem kulübümde hem Milli Takım'da oynuyorum. Çok mutluyum. Van Persie şu anda rakibimiz. Bunu söylemesi çok normal. Son maçta nasıl bir gücümüz olduğunu gösterdik. Belli bir rekabet olacak. Biz 2 maçta da galip geleceğiz. Gruplara kalacağız" diye konuştu.

Yasin Öztekin de şu açıklamayı yaptı: "Çek Cumhuriyeti karşısında 3 puan almak istiyoruz. Herkes çok istiyor, çok iyi çalışıyor. 2016 Avrupa Şampiyonası'na gitmek istiyoruz. Rakibimiz agresif oynayan bir takım. Bizi ilgilendirmiyor. Kendi oyun şeklimizi sahaya yansıtırsak kazanacağımızı düşünüyorum. Her şeyi değiştirdik. Şu an iyi durumdayız. Sadece kendi maçlarımıza bakıyoruz. Gitmeden önce Sneijder'le konuştuk. Arada şakalaşıyoruz. Yendiğimiz anda sohbet ediyoruz."

Arda Turan'dan Van Persie'ye cevap geldi

Barcelona ve Milli Takımımız'ın başarılı oyuncusu Arda Turan, Avrupa Şampiyonası elemelerinde kritik Çek Cumhuriyeti maçı hazırlıkları kapsamınnda Hasan Doğan Tesisleri'nde yapılan antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Arda, Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Persie'nin "Türkiye mutlaka puan kaybedecek" sözüne de cevap verdi.

Sizin de tanıdığınız bazı yıldız oyuncular bizim maçımızla ilgili yorum yapmışlar. Biz Hollanda maçını her şey kendi elimizde olsun diye kazandık. Önemli olan sahadaki sonuç. (Gülerek) Biz de Kazakistan'a başarılar diliyoruz.

"Biz hakediyoruz"

4 ya da 6 puan... bize ne gerekiyorsa almak istiyoruz. Avrupa Şampiyonası'na gitmeliyiz. Bu jenerasyon bunu hakediyor. Sosyal medyada yaptığım açıklamayla ilgili bir şey söylemeye gerek yok. Heyecanlıyım. Bazen uykularımızın kaçtığı oluyor. Heyecanımı paylaşmak istedim. Dertleştim. Uzun zaman sonra ilk defa bu kadar yaklaştık. Her şey bizim elimizde...

"Kaybederken de iyi oynadık"

Bu turnuvanın birçok maçında gerçekten iyi oynadık. İnşallah hak ettiğimizi alacağız. Oynayamamak fizik olarak sizi zorlar. Kolay değil. Ama herkes beni motive ediyor. Bu seviyede maç eksikliği yaşamak zorluyor. Kulübümde de özel antrenmanlar yapıyorum.

"Özel bir takımız"

Bu takımda çok özel oyuncular var. Bu seviyede maç oynamak yetenek ve kalite dışında tecrübe de ister. hep beraber bir yolda ilerliyoruz. Başımızda Fatih Hoca'nın olması da ayrı bir avantaj...