Akhisar ile sözleşmesi biten Bilal Kısa, sarı-kırmızılı takıma 2 yıllık imza attı. İşte transferin perde arkası…

Sabah'ta yer alan habere göre; Hamza Hamzaoğlu, Melo sakat olduğu dönemde yakın çevresine "Keşke Bilal bizde olsaydı, Selçuk'la yan yana oynatırdım" demişti. Akhisar formasıyla sezonu 6 gol 8 asistle tamamlayan Bilal de bu transfer için istekliydi. Taraflar hafta içinde anlaşmaya vardı. Akhisar'ın Eskişehir'i 3-1 yendiği maçın kadrosuna alınmayan 32 yaşındaki orta saha oyuncusu Perşembe günü takım arkadaşlarına ve personele veda etti.

Cuma günü İstanbul'a gelen Bilal Kısa, gizlice sarıkırmızılı yetkililerle buluştu ve kendisini iki yıllığına Galatasaray'a bağlayan sözleşmeye imzayı attı.

Olcan ve Burak gibi Fenerbahçe geçmişine sahip olan Bilal Kısa, Felipe Melo ile yollarını ayırma ihtimali olan Cimbom'un orta sahadaki yeni jokeri olacak. Bilal, 2000-2003 yıllarında Fenerbahçe forması giymişti.

BİLAL BU SEZON NE YAPTI?

32 yaşında olan Bilal Kısa, Akhisar Belediyespor formasıyla bu sezon Süper Lig'de çıktığı 31 maçta 6 gol atıp, 8 asist yapmayı başardı. Deneyimli oyuncu, Türkiye Kupası'nda da bir karşılaşmada görev aldı.

Yükselen performansı sonrası 2013 yılında tekrardan Milli Takım'a davet edilen Bilal, sonrasında altı karşılaşmada oynayıp, bir de gol kaydetmeyi başardı. Bilal Kısa, asist sayısı ile takımında bu sezon liderlik koltuğunda otururken gol sayısında da Gekas'ın ardında takımın en skorer ikinci ismi oldu.