Sarı-kırmızılı futbolcu, La Liga’daki günlerinden Galatasaray’daki sözleşmesine ve Türkiye’deki yaşantısına kadar bir çok soruya içtenlikle cevap verdi. Bruma’nın, Avrupa futbolunda söz sahibi bir futbolcu olmak istediğini söylemesi de dikkat çekti.

İşte Galatasaray’ın genç yıldızı Bruma’nın İspanya basınına verdiği röportaj :

Real Sociedad'daki yılını nasıl değerlendiriyorsun?

Benim için önemli bir yıldı. La Liga gibi dünyanın en yarışmacı liglerinden birinde oynama fırsatı yakaladım. Kendimi üst seviye için hazırladım. Benim için unutulmazdı.

Daha fazla oynamayı bekliyor muydun?

Evet, her zaman daha fazla oynamak istersiniz. Ama bunu kötü olarak almıyorum. Kulübün stratejisi böyleydi.

Hocanın sana tam olarak güvendiğini düşünüyor musun?

Eusebio bana her zaman güvendi. David Moyes ile iyi bir ilişkim vardı. Milli takımdan geldikten sonra beni neden maç kadrosuna almadığına anlam verememiştim. Şaşırmıştım ama futbolda böyle sürprizler her zaman var.

Real'deki sezonundan memnun musun, yoksa daha fazlasını yapabilir miydin?

Daha iyi oynayabileceğimi düşünüyorum. İyi bir hoca varsa daha iyi motive olup daha iyi işler yapabiliyorsunuz. Sürekli hoca değişmesi beni de etkiledi. Kulübe daha fazla şey verebilirdim.

Çok hızlısın, kontrolün çok zor. Ama bazı kişiler bitiriş pozisyonlarında iyi olmadığını söylüyor. Buna katılıyor musun?

Bence bu çok adil bir eleştiri değil. Hızlı bir oyuncu olduğum doğru. Ama daha iyi karar vermek için de bazen durmanız gerekir. Ben her zaman arkadaşlarıma yardım eden birisi oldum.

Şehre çabuk adapte olabilmiş miydin?

Kulübe ve şehre çabuk adapte oldum. Çok güzel bir şehir, insanlar çok arkadaş canlısı. Bana çok iyi davrandılar.

İspanya’da Real ile devam etme şansın var mıydı?

33 maçta oynadım ve 3 gol attım. İyi bir lig ve iyi bir takımda görev aldım. Real Sociedad’da oynama şansım vardı ama kulübün öyle bir durumu yoktu. Sociedad maçlarını halen takip ediyorum. İyi de gidiyorlar.

Hafızanda kalan bir oyuncu oldu mu İspanya’da?

Santiago Bernabeu Stadı’nda oynadığım maçı unutmam. Muhteşem bir stadyum ve dünyanın en iyi takımlarından birinin önünde oynadım. Tabi ki idol olarak gördüğüm Cristiano Ronaldo’nun önünde. O maçı unutamıyorum.

Galatasaray’da işler kötü gitmiyor…

Her şey yolunda ve harika gidiyor. Gol atıyor, takımıma yardımcı oluyorum. Bu beni önemli bir futbolcu gibi hissettiriyor. Yaşamımdaki en iyi dönemi geçiriyorum. Gol atmaya da alıştım. Golcü değilim ama fırsat yakaladığımda şut atıyorum. Şut atmaktan çekinmiyorum. Daha önce de kariyerimde goller attım, atmaya da devam edeceğim. Gol atmam, beni daha yukarı seviyeye çıkaracak.

Arsenal gibi büyük ekiplerin seni istediği söylentileri çıktı. Gerçek mi bu haberler?

Elbette dedikodular olacaktır. Böyle haberlerin çıkması beni rahatsız etmiyor. Aynı anda iki kulübü birden düşünmem. Başka kulüplerin ilgisini görmek benim için güzel. Ama şu anda Galatasaray’dayım ve buraya odaklandım.

Türkiye’de hayat nasıl gidiyor?

Çok sakin ve futbola kendimi adamış durumdayım. Dışarıya çıktığımda beni tanıyorlar. Bana çok iyi yaklaşıyor insanlar. Çok iyi muamele görüyorum. Gerçekten de çok sadıklar.

Orada terör saldırıları hayatını etkiliyor mu ?

Ne diyeceğimi bilemiyorum. Yaşananlardan ötürü çok üzüldüm. Çünkü masum insanlar yaşamını kaybetti. Bu tam anlamıyla bir trajediydi.

Galatasaray ile sözleşme yenileyecek misin? Yoksa başka büyük bir takıma mı gideceksin?

Önceliğim ; verebileceğim en iyi performansı kulübüme verebilmek. Benim için şu anda en büyük Galatasaray’dır. Avrupa’nın başarılı futbolcularından bir olarak anılmak istiyorum. Bunu da başarabileceğime inanıyorum. Bakalım, neler olacağını göreceğiz.

Ajansspor