G.SARAY 2013’te en büyük bonservis bedelini ne Sneijder gibi bir yıldıza ne de dünyanın gelmiş geçmiş en önemli forvetlerinden biri Didier Drogba’ya verdi... 
SEZON başında Fatih Terim’in yönetimden talep ettiği ve Portekiz U20 Milli Takımı ile Türkiye’de düzenlenen Dünya Kupası’nda, performansıyla herkesin aklına kazınan Bruma, muhabirimiz Yalımcan Sarpyel’in sorularını içtenlikle yanıtlarken kendisine takım içinde en çok desteği de Didier Drogba’nın verdiğinin altını çizdi. İşte Bruma’nın ağzından tüm bilinmeyenler:

‘HEP YANIMDAYDI’

“DIDIER Drogba idol olmuş bir oyuncu ve tabii ki benim de rüyalarımdan biri gerçekleşti. Drogba ile aynı takımdayım. Bir rüya olduğunu düşünüyorum. Gerçekten Fatih Terim’in takımdan ayrılmasından etkilenmiştim ama Drogba bu dönemde hem bana hem de tüm takıma verdiği mesajlarla sahip çıktı ve destek oldu.

BU yüzden de o dönemde benim yanımda olan ve destek veren isimlerin başındaydı. Her zaman da bu şekilde olacaktır. Aramızdaki ilişki çok iyi. Devamlı bana saha içinde neler yapmam gerektiğini söyleyen biri. Saha içinde ve dışında bana neler yapmam gerektiğini sürekli söylüyor. Drogba gibi bir yeteneğin, büyük bir ismin, idolün takımınızda olması diğer oyuncular için de ekstra bir motivasyon.”

‘Ronaldo’ya yaklaşmam bile başarı’

“CRISTIANO Ronaldo benim idolüm, beraber oynamayı hayâl ettiğim bir futbolcu. Bütün maçlarını seyrettiğim ve saha içinde yaptığı hareketleri örnek aldığım bir futbolcu.
O yüzden bu tür yakıştırmalar beni çok mutlu ediyor ve gururlandırıyor.
TABİİ ki bir Ronaldo olabilmek hiç kolay değil. Çok çalışmak lazım. Onun yaptığı gibi hergün üstüne koyarak çalışmak lazım. Ben de bir gün onun gibi olur muyum bilmiyorum. Ama en azından ona yaklaşsam bile benim için çok büyük başarı olacağını düşünüyorum. Çünkü gerçekten kendisi inanılmaz iyi bir futbolcu. Ama önemli olan hergün aynı şekilde çalışıp, inanıp onun seviyesine yaklaşabilmek.”

‘En kısa sürede gol atacağım’

“GELDİĞİMDEN bu yana iyi maçlar çıkardım ama eksik olan sadece gol var. Bir an önce gol atıp taraftarı ve bana güvenenleri mutlu etmek istiyorum. Tabii ki yarın (bugün) da olabilir atacağım gol. Umarım Karabük karşısında olur. Ben en kısa sürede olması için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.
AMA futbol bu belli olmaz. Belki yarın, belki 1 ay içinde olur bunu kimse bilemez. Ama önemli olan G.Saray’ın kazanması ve alınacak 3 puan. Gol atınca da bu sevincimi tercümanım Mert’le paylaşmak istiyorum.”

‘Türkiye’deki Portekizliler benim sahadaki rakibim!’

“MEIRELES, Bruno Alves, Almeida, Fernandes gibi Türkiye’de forma giyen oyuncuların hepsi Portekiz’de çok önemli isimler. Milli takımda da çok önemli yer teşkil ediyorlar. Şu ana kadar kendileriyle bir buluşmam olmadı. Ama tabii ki telefonda konuşuyoruz. Sonuçta sahaya çıktığım zaman onların rakibiyim ve sahada elimden gelenin en iyisini yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.”

"UMARIM TERİM'LE YENİDEN ÇALIŞIRIM"

Bruma: “Terim’le çalışmam büyük bir olaydı. Ancak artık onu bir kenera bırakıp Roberto Mancini’li yeni döneme adapte olmalıyız.”

SEZON başında bir seçim yapmam gerekiyordu ve sizin de bildiğiniz gibi birçok opsiyonum vardı. Çok sayıda da kulüp beni istedi ancak G.Saray’ı seçmemdeki en büyük nedenlerden biri Avrupa’da gerçekten iyi takımlardan biri olması ve Fatih Terim faktörü.
ONUN burada olması ve beni istemesi önemliydi. Onunla çalışmam benim için büyük bir olaydı. Ayrıldığına çok üzüldüm. Umarım ilerde bir gün kendisiyle yeniden çalışma fırsatım olur.

‘MANCINI FARKLI TECRÜBE OLACAK’

Türkiye’nin idollerinden biri. Büyük bir teknik direktör. Ancak artık onu bir kenera bırakıp yeni döneme adapte olmalıyız. Artık Mancini var. Terim gibi önemli bir isim gitti ama Mancini gibi önemli bir başka teknik adam geldi. Onunla çalışmak benim için de önemli bir tecrübe olacak.
MANCINI birçok dünya yıldızı ile çalışmış önemli bir teknik adam. Gelişimimde etkili olacağına inanıyorum. Benimle yakından ilgileniyor. Onun her söylediği tecrübe anlamına geliyor. Ben de bu yüzden onun her söylediğini dikkatli dinliyorum. Çok çok önemli bir isim. Umarım onunla çalışarak hem oyuncu olarak hem de saha dışında önemli biri haline gelirim.

‘Devler Ligi’nde turu geçecek kalitemiz var’

“ŞAMPİYONLAR Ligi’nde oynamak her futbolcu gibi benim de hayâllerimden biriydi. Bunu da Juventus maçında forma giyerek gerçekleştirdim. Kazanmak için gittik ama olmadı. Juventus’un stadından beraberlikle ayrılmanın da kötü olduğunu düşünmüyorum.
GERİYE düşmüşken beraberliği yakalamak Juventus deplasmanında önemliydi. Şimdi önümüzde kritik maçlar var. Kazanmamız gereken maçlar bunlar. Bu maçları da galip bitirmek için takımda tüm şartlar var. Takımın içinde bu kalite ve potansiyel var. Bunu sahada gösterip Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkmak istiyoruz.”

Vatan Gazetesi