Galatasaray'ın, Arena'da Akhisar Belediyespor'u 6-0 yendiği maçta da başarılı performansını sürdüren ve 2 gole imza atan Bruma, Avrupa'da da parlamaya devam ediyor.

Geçen sezonu Real Sociedad'da geçiren ve bu sezona Galatasaray'da bambaşka bir başlangıç yapan Bruma, Spor Toto Süper Lig'deki performansıyla Avrupa'nın en iyi 10 ismi arasına girmeyi başardı.

Süper Lig'de oynadıoğı maçlarda 7 gol atarken, 5 de asist yapan Bruma, Avrupa'da 23 yaşının altında gole en çok katkı yapan 4. ismi oldu. Bruma, Avrupa'nın 5 büyük ligi (Premier League, Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1) ve Spor Toto Süper Lig dikkate alındığında 23 yaşının altında olup en çok gole katkı sağlayan oyuncu olmayı başardı.

Avrupa'da bu alanda en etkili isim, Bundesliga'da sürpriz bir performans sergileyen RB Leipzig'de oynayan Timo Werner oldu. Werner 11 gol, 4 asist ile 15 gol katkısıyla listenin zirvesinde yer alıyor. Werner'in dışında Bruma'dan daha iyi performans sergileyen isimler ise Tottenham'dan Dele Alli ve Fiorentina'dan Federico Bernardeschi oldu.

23 yaşının altında Avrupa'da gole katkısı en çok gol atan 10 isim arasında Bayer Leverkusen'de forma giyen Hakan Çalhanoğlu ve Genoa'da forma giyen Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone'nin oğlu Giovanni Simeone de yer alıyor.

Süper Lig'de ilk sırada

Galatasaray'ın genç oyuncusu, Süper Lig'de 23 yaş altı isimler arasında ise ilk sırada yer alıyor. 12 gole katkı yapan Bruma'nın ardından Atiker Konyaspor'da oynayan Riad Bajic 11 gol katkısıyla 2. sırada, 8 gol katkısıyla Medipol Başakşehir'den Cengiz Ünder 3. sırada geliyor.



Kaynak: Sporx