Galatasaray 19 yaşında bir oyuncuya 12 milyon Euro'yu gözünü kırpmadan verdi... Bruma henüz Portekiz Ligi'nde yarım sezon oynamasına karşın, Teknik Direktör Fatih Terim'in büyük güvenini kazanmış durumda.

Terim takımın saha içi dinamikliğindeki arızaları en aza indermek ve hücumdaki yaratıcılığı artırmak amacıyla Bruma'yı oyun planında birinci opsiyon olarak kullanmayı planlıyor. Takım yapısında topla hızlı giden ve adam eksilten oyuncunun olmaması nedeniyle Terim, antrenman eksiğini kapayan Bruma'yı hemen sahaya sürmek amacında. Bu yüzden performans uzmanı Scott Piri, Bruma'yı ele aldı ve yükleme antrenmanlarına başladı.
Bruma'nın takıma girmesiyle birlikte yabancı kontenjanında Chedjou ya da Eboue tribüne çıkmak zorunda kalacak. Çünkü Terim'in yabancıları içinde olmazsa olmaz isimler Muslera, Melo, Drogba ve Bruma olarak gözüküyor.

SNEIJDER TRİBÜNE ÇIKABİLİR

Bruma'nın gelişi ile birlikte oyun planında değişiklikler planlayan Fatih Terim yabancı kontenjan sınırlaması zorunluluğu neticesinde bazı maçlarda başkan Ünal Aysal'ın çileği Sneijder'i bile tribünde oturtacak gibi gözüküyor. Terim'in ideal sisteminde 4-3-2-1 dizilişi yer alırken, Drogba'nın gerisinde Amrabat ve Bruma'nın yer alabileceği ve Sneijder'in tribünde Burak Yılmaz'ın kulübede olacağı bir sistem de öne çıkıyor. Terim böylece takım savunmasını da daha sağlama almayı ve Amrabat ve Bruma'nın hızlı çıkışları ile rakipler için daha korkulu bir forvet hattı oluşturma düşüncesinde.

Fatih Terim'in oyun planı Şampiyonlar Ligi'nde ise daha özgür olacak ve yabancı kontenjanı olmadığı için ideal sistemi Devler Ligi'nde hayata geçirebilecek.


DHA