Galatasaray'ın sezon öncesi kampında sergilediği performansla 'bu sezon benim yılım olacak' mesajını veren Bruma, 7 haftası geride kalan ligde ortaya koyduğu futbolla Galatasaray camiasını adeta mest ediyor.

Gençlerbirliği deplasmanında takımın en etkili ismi olarak göze çarpan Portekizli Bruma, attığı golle zaferi getiren isim oldu. Zorlu deplasmanda Galatasaray'a şampiyonluk yolunda çok önemli bir 3 puan kazandıran Bruma'nın, bu sezonki farklı görüntüsü istatistiklere de yansıdı.

Real Sociedad'dan kendini fazlasıyla geliştirerek dönen 21 yaşındaki Bruma, 7 haftası geride kalan Süper Lig'de 3 gol, 3 asist üretmeyi başardı. Son 3 haftada Beşiktaş ve Gençlerbirliği ağlarını havalandıran, Antalyaspor maçında asist yapan yetenekli Bruma, Galatasaray'ın oynadığı 8 maçın 7'sinde ilk 11 başlayarak Jan Olde Riekerink'in de vazgeçemediği isimler arasına girdi.

Bruma'nın Real Sociedad'a kiralanmadan önce 2014-15'te 20 lig maçında 1 gol, 2 asistle oynaması bu sezonki performansıyla gelişiminin hangi noktada olduğunu gözler önüne serdi.

30 MİLYON EURO'YA SERBEST

Toplamda 6 gole doğrudan katkı veren Bruma, Galatasaray yönetimini de harekete geçirdi. Devlerin listesindeki Bruma'yla ocak beklenmeden masaya oturulacak.

Portekizli yıldız Bruma'nın 2018'de bitecek sözleşmesi 2021'e uzatılacak. Yıllık ücreti ve maç başında da iyileştirme yapılacak. Kontrattaki  en önemli detayın ise '30 milyon euro'ya serbest kalır' maddesi olacağı öğrenildi.

DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLDU

Bruma, Real Sociedad'a kiralandığında, büyük kulüpten geldiği vurgusunu yapıp, İspanya'da kendini geliştirmek için bulunduğunu belirtmişti. Dönüşü muhteşem olan Portekizli Bruma'nın aklında gittiği ilk günden beri Galatasaray'a dönmek vardı.

İSPANYOLLAR BİN PİŞMAN!

Bruma'nın 7.5 milyon euro'luk satın alma opsiyonunu kullanmayan Real Sociedad bin pişman...

Galatasaray'ın 21 yaşındaki yıldızı Bruma için İngiliz devleri yaklaşık 20 milyon euro'luk tekliflerle devre arasında Galatasaray'ın kapısını çalmaya hazırlanıyor.