19 yaşındaki oyuncunun Teknik Direktör Bento tarafından A Milli takıma çağrılmasının ardından Portekiz basınında genç yetenekle ilgili haberlerin sayısında da artış olduğu göze çarpıyor. Dünya Kupası kadrosunda da olması beklenen Bruma için Portekizli futbolseverler de büyük bir heyecan duyuyor.

Ülkenin yüksek tirajlı spor gazetesi Record, okuyucu mektuplarına ayırdığı köşesini bu hafta Bruma’yı konu edinen bir mektuba ayırdı. Alexandre Ribeiro ismindeki 20 yaşındaki okur gazeteye gönderdiği yazısında Galatasaraylı futbolcunun yeteneklerine övgüler dizdi.

‘Bruma’ kelimesinin Portekizce’de ‘sis’, ‘gizem’ ve ‘belirsizlik’ gibi anlamlara geldiğini hatırlatan genç okur, “Ancak ismi Armindo Bangna In Tue olan Bruma’dan bahsettiğimizde kimse, baştan aşağı futbolla dolu bir genç adamdan bahsettiğimiz konusunda şüphe duymaz” diyor. Galatasaray’a transferiyle genç yaşında Şampiyonlar Ligi tecrübesi kazandığını belirttiği oyuncunun, A Milli Takıma çağrılmasıyla da performansının ödülünü aldığını dile getiriyor. Genç okur, mektubundaki yazısını, yine Bruma’nın kelime anlamından yola çıkarak yaptığı bir söz oyunu ile tamamlıyor: “Sis (Bruma), bu mücevherin üzerini örtmüyor.”

Milliyet