Sezon başında sürpriz bir şekilde Roberto Mancini ile yolları ayırıp takımın başına Cesare Prandelli’yi getiren Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın seçim kararı alması, İtalyan hocanın kaderini de etkileyecek.

Üst üste alınan başarısız sonuçlara, Arsenal deplasmanındaki akıl almaz teknik adam hataları da eklenince, Prandelli ismi camiada gözden düştü. 25 Ekim’deki kongrede başkanlık için yarışacak iki isim; Duygun Yarsuvat ve Alp Yalman, bu başarısız tablonun devam etmesi halinde, hocanın biletini vakit kaybetmeden kesebilir.

Her hamlesi ayrı hata

Zira Sarı-Kırmızılılar’ı asıl rahatsız eden, Arsenal karşısında alınan skordan ziyade, diziliş tercihiydi.

Melo’nun stoper, Sneijder’in ön libero oynaması, takım hiç alışık olmadığı halde 3’lü savunma denemeleri, Londra deplasmanında hezimeti getiren unsurlar oldu. Bununla beraber Pandev’in fiziksel açıdan hazır olmadığını itiraf etmesine karşın ilk 11’de sahaya sürülmesi, Selçuk’un, “Ayağım kopsa oynardım” sözlerine karşın, hasta olduğu gerekçesiyle kadroya alınmaması, bardağı taşıran damlalar oldu.

Kendi ağzıyla itiraf etti

Öyle ki, Galatasaray ikinci yarıda sahaya çıktığında bambaşka bir görüntü vardı ortada. Prandelli bu durumu, “İkinci yarıda oyuncuların bildiği düzeni denedik” sözleriyle açıklıyordu. Yani kendi ağzıyla maçın başında yaptığı tercihin ne kadar hatalı ve gereksiz olduğunu itiraf ediyordu. Bu durum ne taraftarın gözünden kaçtı ne de Galatasaray’ı yönetmeye talip olanların.

İki kulvar da çok zorlu

Şimdi Aslan’ın önünde 3 kritik mücadele var.

25 Ekim’deki kongre öncesi Süper Lig’de Kayseri Erciyes deplasmanına gidecek olan Aslan, daha sonra Fenerbahçe’yi Arena’da konuk edecek. Seçimden 3 gün önce de Şampiyonlar Ligi sınavında Borussia Dortmund İstanbul’a gelecek.

Eğer Galatasaray bu virajdan kötü sonuçlarla çıkarsa, yeni başkanın Prandelli ile yolları hiç vakit kaybetmeden ayırması bekleniyor.