Galatasaray ile Fenerbahçe kulüpleri arasında yaşanan gerilime karşın profesyonel hayatta taraflar arasında önemli işbirlikleri sağlanıyor. Bunun son örneği yılan hikayesine dönen Türk Telekom Arena Stadı’nda yaşandı, çatı ve devir konusuyla ilgili çarpıcı bir gelişme ortaya çıktı.

Stadın zemin ölçümlerini şu an Fenerbahçe 2000 Derneği’nin Başkanı olan Gürkan Yıldırım’a ait Aktu Müteahhitlik Şirketi’nin yaptığı belirlendi. Hatta Aktu Group Uluslararası Müşavirlik Müteahhitlik, hizmetinin karşılığı 315 bin lirayı da peşin olarak aldı.
Mahkemelik olmuştu

Üç ay sürecek bu sismik araştırmanın sonucu çok büyük önem taşıyor. Çünkü buna göre stadın çevresindeki inşaatlar nedeniyle zeminde kayma olabileceği endişesini taşıyan Galatasaray Kulübü’nün, buna bir de 3 bin ton ağırlığındaki çatı kapaklarının eklenmesi ile sıkıntının daha da artabileceği yönündeki tezi güçlenecek. Bu sonuçlar bilirkişi tarafından değerlendirildikten sonra mahkemeye sunulacak. Galatasaray gelecek raporlara göre haklı çıkarsa 6 milyon euro ceza ödemekten kurtulacak.
Galatasaray Kulübü, devir sözleşmesine uygun hareket etmediği için Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nü mahkemeye vermiş, genel müdürlük ise sarı-kırmızılı kulübün 2 yıl içinde yapması zorunlu olan açılır-kapanır kapakların konulmaması nedeniyle konuyu yargıya taşımıştı. Galatasaray maliyeti 12 milyon euroyu bulan bu kapakları yapmazsa sözleşmeye göre 6 milyon euro ceza bedeli ödemek zorunda kalacak.

İTÜ değerlendirecek
Çatının yapılması protokolde olmasına karşın Galatasaray Kulübü paranın iç dekarasyona harcanmasını isteyerek, açılır-kapanır kapakları kendisinin yaptıracağı taahhüdünde bulunmuştu.
Aktu Müteahhitlik Şirketi’nin sahibi Yıldırım, “Türk Telekom Arena’da ölçümleme yani okumaları yapıyoruz. Bununla ilgili 3 aylık bir periyot var. Bizim sonuçlarımızı İstanbul Teknik Ünivertesi değerlendirecek” diye konuştu.

‘Kümes kapağı yapmıyoruz’
Aynı zamanda 40 yıllık inşaat mühendisi olan Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Ümit Özdemir, Adnan Polat döneminde 3 Mayıs 2011’de yapılan protokole isyan etti. Özdemir, Milliyet’e konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:,

“Galatasaray olarak kanundan kaçmak istemiyoruz. Modası geçmiş fantaziler peşinde değiliz. Çatıdan önce çözülmesi gereken sorunlar var. Çimler yeterli ışık almıyor, yollar eksik, izolasyon problemleri var. Paranın oralara harcanması daha doğru olmaz mı? Çatı kapaklarının ağırlığı 3 bin ton. Basit bir şey değil. Çok hassaslar. En ufak bir kasmada çatı bloke olur, çalışmaz. Çatı kapağı bu, kümes kapağı değil. Üstelik bu yapılırken stadın iki ay kapatılması lazım. Eski yönetim bu ateşi kucağımıza bıraktı. Ortada birinci ve ikinci sözleşme var. Başbakan’ın imzası var. Ama bir üçüncüsüne gerek duyuluyor. Biz buraya gelirken o değerli araziden ve üst kullanım hakkından vazgeçmişiz. O zaman orayı bize geri versinler. Son protokolü yapanları eleştirmiyoruz ama kötü zamanda yapılmış.”

Nevzat DİNDAR