Özellikle Batuhan Ergün performansıyla umut verdi. Sarı-Kırmızılı kulübün U21 takımında forma giyen Batuhan, 66. dakikada Umut Bulut’un yerine oyuna girdi. 20 yaşındaki oyuncu, Aslan 3-2 gerideyken sahneye çıktı. 70. dakikada ceza sahası dışından yaptığı vuruşlara ağları havalandıran genç futbolcu, karşılaşmanın berabere bitmesini sağladı.

Hamzaoğlu’nun zaman zaman A takımla birlikte antrenmanlara çıkardığı Batuhan, bu sezon U21 Ligi’nde 11 karşılaşmada görev yaptı. 846 dakika sahada kalan ve düzenli olarak oynayan başarılı forvet 4 kez fileleri sarsmayı başardı. Batuhan, önceki günkü performansıyla forvet rekabetinin içine girebileceğinin sinyalini verdi.

Kimler göze battı?

Yavuzhan Keleşoğlu (Yaşı: 20): Sarajevo karşısında ilk yarıda sol bekte görev yapan Yavuzhan, ikinci devrede ise stopere geçti. 90 dakika sahada kalan 20 yaşındaki oyuncu fizik gücüyle dikkat çekti.

Emre Tosun (Yaşı: 20): U21 takımında düzenli oynayan Emre, önceki gün ilk 11’deydi. Maçın başından sonuna kadar sahada kalan Emre’yi Hamzaoğlu sol bek ve stoper bölgesinde denedi.

Soner Gönül (Yaşı: 18): İkinci yarıda Semih Kaya’nın yerine oyuna giren Soner, biraz heyecanlıydı ama sonradan toparlandı. 18 yaşındaki Soner zaman zaman gerçek mevkisi olan sol beke de geçti.

Cenk Gönen vasat kaldı

Sarajevo maçında ilk 11’de karşılaşmaya başlayan Cenk Gönen, sınıfta kaldı. Muslera’nın arkasına yedek olarak alınan genç file bekçisi, ilk iki golü yiyen isimdi. İkinci yarıda ise eldivenleri Eray devraldı. Eksikleri olduğu gözlenen Cenk, kendini göstermek için Türkiye Kupası maçlarını bekleyecek. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, rotasyona gidip kupadaki karşılaşmalarda Cenk’e şans vermeyi düşünüyor.

Gümüş: Zemin bizi zorladı

Özellikle Galatasaraylı futbolseverlerin büyük beklenti içinde olduğu Sinan Gümüş, Sarajevo maçının ardından açıklamalarda bulundu. Özel karşılaşmada 1 gol atan gurbetçi oyuncu, “Skor malesef 3-3 oldu. Ancak gol attığım için mutluyum. Ne yazık ki kötü bir zeminde oynadık. O yüzden birkaç pozisyonda son vuruşları yapamadık. Ben de zeminin azizliğine uğradım. Yine de sakatlık olmadan maçı tamamladığımız için mutluyuz. Bizim adımıza iyi bir hazırlık oldu” dedi.

20 dakikada 3 gol şaşırttı

Bosna Hersek’teki maçta 2-0 öne geçen Cim Bom, 3-2 geriye düşmüştü. 27 ve 47. dakikalar arasında yenilen 3 gol teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nu mutsuz etti. Sarı-Kırmızılı takımın özellikle savunmada verdiği açıklar dikkat çekti. Şampiyon hoca, kısa zamanda defansif sıkıntılara çare bulmak zorunda. Süper Lig’de oynanan son Çaykur Rizespor karşılaşmasında da Galatasaray 3 gol atmasına rağmen 4 yemişti. Son zamanlarda savunma alarm vermeye başladı.

Önce izin sonra idman

Hazırlık maçının ardından hemen yurda dönen Galatasaray kafilesi, dünü izinli olarak geçirdi. Teknik heyet futbolcura dinlenmesi için 1 gün süre verdi. Bugünden itibaren ise Antalyaspor karşılaşmasının hazırlıkları başlayacak. Hamza Hamzaoğlu’nun ilk olarak Sarajevo maçının değerlendirmesini yapacağı öğrenildi. Rize yenilgisiyle sarsılan Cim Bom, Türk Telekom Arena’da Antalya’yı devirip kendine gelmek istiyor.

Kaynak: Fanatik