Şampiyonlar Ligi B Grubu üçüncü maçında sahasında Kopehag’ı 3-1 mağlup eden Galatasaray’da teknik direktör Roberto Mancini mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu.

Takımının mücadelede gösterdiği performanstan son derece memnun olduğunu vurgulayan Mancini, “İlk yarı, hatta ilk 60 dakika çok iyiydik. Bu kadar iyi bir performansı ben de beklemiyordum. Hala zamana ihtiyaç duyuyoruz. Değiştirmemiz gereken şeyler var. Yeni bir teknik direktör geldi takımın başına, bazı şeyleri geliştirmeliyiz. Taraftar için güzel bir gece oldu. Grup hala açık. Juventus beraberliği grubu açık hale getirdi. Son maçta Juventus karşısında final oynamak istiyorsak, kendimizi geliştirmemiz lazım. Kopenhag deplasmanındaki maç çok zor olacak. Fizik olarak hazır olalım ki, istediğimiz sonucu alabilelim.” diye konuştu.

“Burak harika oynadı”

Roberto Mancini, Kopenhag karşısında da gol atmayı başaramayan Burak Yılmaz’ın futbolunu övdü.

“Burak bugün harika oynadı” diyen İtalyan teknik adam, “Üzgünüm çünkü 4-5 net pozisyonu vardı ve gol atabilirdi de. Böyle çalışmaya devam edecek ve başarılı olacak” diye konuştu.

Futbolcuların oyundan alınma sebeplerini de açıklayan Mancini, Melo’da kas ağrısı bulunduğunu, Sneijder ile Drogba’yı ise dinlendirmek için saha kenarına aldığını vurguladı.

Öte yandan, Hakan Balta’nın sakatlığında dahi savunmanın solunda Riera’yı düşünmemesi konusunda da Mancini, “Riera sol bekte ve açıkta faydalı bir oyuncu. Bugün oynamadı çünkü fiziksel olarak yeterli değildi. Yeterli seviyeye ulaştığında kendisinden faydalanmayı düşünüyoruz. Sol bek mevkisine transfer talebini konuşmak için de erken” şeklinde görüş belirtti.