Galatasaray, iki sezondur kiralık olarak kadrosunda tuttuğu Felipe Melo'yla uzun bir transfer sürecinin ardından bir kez daha anlaştı. Sarı-kırmızılılar son iki sezonda Süper Lig'de fırtınalar estiren Selçuk İnan - Felipe Melo ikilisini bozmamak adına Brezilyalı yıldızı bir kez daha kiraladı.

Peki geçtiğimiz sezonun devre arasında 'Seneye G.Saray'da kalamaz' yorumları yapılan, sarı-kırmızılıların yerine John Obi Mikel, Gökhan İnler, Wellington gibi isimlerle görüştüğü iddia edilen Felipe Melo, nasıl oldu da Galatasaray'da kaldı?

İşte Felipe Melo'nun Galatasaray'da kalış öyküsü:

ELAZIĞ'DA PANTER MELO

Geride bıraktığımız sezonun başında uzun süren transfer görüşmeleri nedeniyle kampa geç katılan Felipe Melo, sezonun ilk yarısında oldukça kötü bir görüntü çizmişti. Sezonun ilk bölümünde inişli çıkışlı bir grafik sergileyen 30 yaşındaki orta saha oyuncusunun parladığı ilk karşılaşma ise 13. haftada oynanan Elazığspor karşılaşması oldu.

Elazığ'da oynanan ve Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle devam eden karşılaşmanın Kolaybet 90. dakikasında ev sahibi ekibin kazandığı penaltı sonra kaleci Muslera kırmızı kart görerek oyun dışı kalmış, eldivenleri ise Melo devralmıştı. Brezilyalı orta saha oyuncusu penaltı vuruşunu kurtararak takımının hanesine iki puan daha yazdırmasını sağlamıştı.

DEVLER LİGİ DOPİNGİ

Beşiktaş karşılaşmasında gördüğü kırmızı kart nedeniyle TFF'den 4 maç ceza alan Brezilyalı yıldız, sezonun son bölümüne kadar toparlanmakta güçlük çekti. Ara ara saman alevi gibi parlayan performanslara imza atan Brezilyalı yıldız asıl patlamayı ise Schalke 04 ile oynanan Şampiyonlar Ligi 2. Tur karşılaşmalarında yaptı.

Alman ekibi karşısında her iki maçta da özellikle defansif anlamda etkili bir performans sergileyen Melo, turu getiren isimler arasına adını yazdırmayı başardı.

6 MAÇLIK SERİ

Schalke'nin ardından gelen Real Madrid eşleşmesinde de başarılı bir performans sergileyen Felipe Melo, bu süreçte Süper Lig'de de sarı-kırmızılıların en başarılı isimlerinden biri oldu.

Sarı-kırmızılıların sezonun son bölümünde yakaladığı, şampiyonluğu getiren 8 maçlık galibiyet serisinde Drogba ile birlikte en çok öne çıkan isimlerden olan Felipe Melo, özellikle geriden çevrilen Orduspor ve Mersin İdman Yurdu karşılaşmalarında etkili performanslar sergilemişti.