Buna göre, yetkisiz olarak müsabaka alanına, soyunma odalarına, odaların koridorlarına, sporcu çıkış tünellerine giren kişi, fiilin müsabakanın seyrini veya güvenliğini bozması halinde, üç aydan bir yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Ayrıca bu kişilerin seyirden men cezası alacağı ifade edildi.

Olaylara karışan 66 kişinin gözaltına alındığı, raporlar ve görüntüler eşliğinde bu sayının daha da artabileceği belirtildi. İçişleri Bakanı Muammer Güler ise şunları söyledi: 76 bin kişilik ve tel örgüleri olmayan bir statta sahaya girenleri kontrol edemezsiniz. Cezalar caydırıcı olmalı. Kulüplerde bu cezalandırmalara destek olmalı. Tespitler iyi yapılmalı. 4 bin 582 men edilen taraftardan 2 bin 100’ü karakola atmaları gereken imzayı atmıyorlar.”
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise 12 kapının kırılarak içeriye biletsiz girildiğine vurgu yaptı. Baykan, 8 dedektörün de yine holiganlar tarafından imha edildiğini dile getirerek, gözaltına alınan 66 kişinin hepsinin üzerinden kesici alet çıktığını duyurdu.

Saha içinde bulunan 20 yüksek çözünürlüklü kameranın hemen incelenmeye başladığı ve olaya karışanların tek tek tespit edildiği ifade edildi.

G.Saray hükmen galip

Futbol müsabaka talimatının 19. maddesine göre güvenlik nedeniyle yarıda kalan müsabaka hakkındaki kararı Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu verecek. Bu maddeye göre, “TFF Yönetim Kurulu, ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına karar verebilir. Ayrıca disiplin kurulları eylemlerin ağırlığına göre galibiyet halinde verilen puan kadar puan tenziline karar verebilirler” denmekte...

Buna göre TFF Yönetimi’nin Galatasaray’ı  3-0 galip ilan edeceği belirtildi.