Süper Lig Gol Kralı unvanıyla geldiği G.Saray’da bu başarısını bir kez daha tekrarlayan Burak Yılmaz, asıl çıkışını Devler Ligi’nde yaptı. G.Saray forması altında 9 dev maçta fileleri 8 kez havalandırıp Avrupa vitrinine çıkan Kral, değerini de 4’e katladı. Yönetim, sözleşmesinde yazılı olan 5 milyon euroyu TFF’ye yatırarak Trabzonspor’dan transfer ettiği Burak’ın satışına, “Değerini bulduğu” takdirde onay verecek.

10’DAN 12’YE ÇIKTILAR AMA...

PEKİ değerden kasıt ne? En az 20 milyon euro... Evet, Burak Yılmaz’ın Avrupa’ya transferine şartlı onay veren Başkan Ünal Aysal’ın Kral’a biçtiği değer bu. İtalya’nın Fiorentina kulübünün Burak’la ilgilendiğini ve resmi teklif getirdiğini bilmeyen yok. Pazarlıkta sözü edilen rakamlar da ortada. Kesenin ağzını 10 milyon eurodan açıp 12’ye yükselten Fiorentina, beklemeye başladı. Nakitbahis G.Saray cephesi ise 20 milyon eurodan 1 kuruş aşağı inmiyor.

DEVLER LİGİ’NDE OYNUYORUM YA...

“15 milyon euroya bu iş olur” düşüncesi ise yanlış. Çünkü Burak’ın G.Saray’dan gitmeye niyeti yok. Burak Yılmaz, kız kardeşi Manolya’nın düğün töreninde, transferiyle ilgili düşüncelerini yakınlarıyla paylaştı: “G.Saray’da mutluyum. Burada gol kralı oldum, Avrupa’da vitrine çıktım. Şampiyonlar Ligi’nde oynuyorum. Daha ne isteyeyim ki. Fiorentina’ya gitmek istemiyorum.

İMPARATOR DA ‘KALSIN’ DİYOR

Burak Yılmaz’ın yanı sıra G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim’in de Kral’ın satışına soğuk baktığı gelen haberler arasında. Ancak bir de olayın mali boyutu var. “Değerini bulan her oyuncu satılır” düşüncesindeki G.Saray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın İtalyan kulübünün teklifini 20 milyon euroya çıkarması durumunda, Burak’ı ikna edeceği ve bu transferin gerçekleşebileceği belirtiliyor.