Burak Yılmaz, Beşiktaş'a attığı golle ligdeki gol sayısını 11'e çıkardı ve gol krallığı yarışında Gekas'a yetişti.

Galatasaray'ın başarılı ismi Burak Yılmaz, gollerine Beşiktaş karşısında da devam etti. Derbi genelinde fazla pozisyon yakalayamayan başarılı futbolcu, uzatma bölümünün son anlarında Tolga Zengin'i avlayarak skoru belirledi. 

MENAJERİNE ARMAĞAN

Son 6 maçta 7. kez ağları havalandıran ve toplamda 11 gole ulaşan Burak, Akhisar Belediye'nin skorer ismi Gekas'a yetişti ve krallık yarışını bırakmaya niyetinin olmadığını gösterdi. Süper Lig'de Fernandao'nun 10, Demba Ba ve Cardozo'nun ise 8'er golleri bulunuyor. 

Öte yandan Burak golünü, bugün doğum günü olan menajeri Ali Egesel'e armağan etti.

BURAK YILMAZ: "İŞİN UCUNDA GOL VARSA..."

Galatasaraylı futbolcu Burak Yılmaz, Beşiktaş'ı 2-0 yendikleri derbi maçta sahada daha çok doğru iş yapan takımın kendileri olduğuna inandığını söyledi.

Maçın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Burak Yılmaz, derbi maçlarda hangi takımın ya da hangi oyuncunun formda olduğunun önemi bulunmadığını belirterek, "Bu maçların farklı bir havası ve atmosferi oluyor. Bugün kimin iyi oynayacağı, kimin doğru işler yapacağı önemliydi. Takım olarak sahada bizim daha çok doğru iş yaptığımıza inanıyorum" dedi.

Şans faktörünün kendilerinden yana olduğunu söyleyecek kişilerin de çıkabileceğini dile getiren Burak, "Şansa da ihtiyaç var. Şampiyonluk yarışından kopmama adına, kazanamasak bile, kesinlikle kaybetmememiz gereken bir maçtı. Doğru oynadık, güzel işler yaptık. Beşiktaş'ı da tebrik ediyorum. Sahada 10 kişi kalmalarına rağmen, gerçekten iyiydiler. Ancak biz kazanmayı hak ettik" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş karşısında galip geldikleri için duyduğu mutluluğu dile getiren Burak, "Gol attığım için ayrıca, kazandığımız için de ayrıca mutluyum. Çok çekişmeli bir lig oluyor. İki takımın 4. yıldız için mücadelesi var. Bir takımın, kendi rahmetli başkanlarının adına düzenlenen sezonda şampiyon olma isteği var. Üç takımın mücadele verdiği güzel bir sezon oluyor. Biz emin adımlarla gidiyoruz ve Allah izin verirse şampiyon olmak istiyoruz. Ancak her takıma da saygı duyuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Burak, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada ise attığı golle ilgili olarak, "İşin ucunda gol varsa, bakıyorsun kimse yok önünde, o anda sana bir güç geliyor. İzledim, güzel bir gol olmuş. Özellikle rakip 10 kişi kaldıktan sonra bir tane daha gol atacağımıza inandım. Çünkü arkada artık çok boşluklar vermeye başladılar. Bizim de o tarz oyuncularımız vardı. Bunu da doğru kullandık. Geç de olsa golü bulduk" diye konuştu.