İrlanda'nın İtalya'yı yenmesinin ardından EURO 2016'ya veda eden A Milli Takım'da Burak Yılmaz ve Arda Turan sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

Burak'ın yaptığı açıklamada, "Bu takımın bir parçası olmak bana gurur veriyor, en küçüğünden en büyüğüne o kadar birbirine bağlı o kadar birbirini seviyor ki elenmenin yanında kardeşlerimden arkadaşlarımdan ayrılmak da ayrı bir üzüntü her zaman ülkesi için bırak oynamayı savaşacak ölecek insanlardan kurulu olan bu takımla herkes gurur duysun, duymayanın da canı sağolsun." ifadeleri yer aldı.

Arda Turan'ın açıklaması ise şöyle;

"Bir masaya oturduk hep beraber üzüntülerimizi sevinçlerimizi koyduk ortaya kocaman adamların ağladığını gördüm. Bu sefer ben ağlamadım teselli tarafındaydım kardesinin gözyaşı bazen kendininkinden kıymetli oluyor. Bu fotoğrafa baktığımda herhalleriyle gurur duyduğum arkadaşlarımı gördüm bir ömür boyuda öyle görücem bu akşam herkese olduğu gibi bizede zordu halada zor ama bütün bunları bıraktığımızda geriye bayrağımız ülkemiz milletimiz kaldı biz sizler için burdaydık bayrağımızı dalgalandırabilmek için azda olsa bunu yaptığımıza inanıyorum futbolla ilgili elimzden geleni yaptık bazen futbol böyle olmuyor . sizin bu futbolla ilgili kırgınlıgınız üzüntünüz kızgınlıgınız varsa basımızın üstüne bilirizki halkımız bizi çok sevdiginden böyle yapar... Bize gelince hakkımız varsa helaldir...!!! Siz herseyin en güzelini hakediyorsunuz benim güzel ülkem"

Turnuva boyunca kampta yaşananlar ve Milli Takım'ın gruptaki ilk iki maçta gösterdiği performans çok konuşulmuştu.