Çin öncesinde İngiltere ve İtalya'dan da teklifler aldığını kaydeden Burak, "Galatasaray'da çok iyi bir dönem geçirdim, ligdeki en iyi forvettim. Artık ayrılma vaktim gelmişti. Ayrılmayı kafama koymuştum ama, nereye gideceğim belli değildi. İngiltere ve İtalya'yı düşünürken, Çin'den hayır diyemeyeceğim bir teklif geldi. Ben de geleceğimi, ailemi düşünerek buraya geldim. Böyle bir karar verdiğim için de hiçbir zaman bir pişmanlık duymadım. Şu anda olduğum yerden çok memnunum, çok da mutluyum" dedi.

"GEÇEN SEZON ÇOK DA ŞANSLI GEÇMEDİ"

Geçtiğimiz sezon takım olarak hedeflerine ulaşamadıklarını belirten golcü isim, "Bu seneyle ilgili konuşmak gerekirse, çok da şanslı bir dönem olmadı benim için. Sakatlık yaşadım ve birçok yabancı oyuncumuz milli takımlara gitti ve orada kalıp, dönmedi. Renato Augusto Olimpiyatlar'a katıldı. Ben de EURO 2016'daydım. Bizlerle alakalı biraz olumsuz bir sene oldu. Daha fazla gol atmak istiyordum" ifadelerini kullandı.



"ÇİNLİ OYUNCULAR İLE ARAMIZDA SORUN YOK"

Takımda Çinli oyuncuların yabancılar ile anlaşamadığı yönünde iddialar olduğu yönündeki haberler sorulan Burak, "Çinli oyuncular, yabancı oyunculara yardım etmeye çalışıyor. Ellerinden geldiğinde onlara Çin futbolunu anlatmaya, tanıtmaya, nerelerde neyin doğru, neyin yapılacağını anlatmaya çalışıyor. Ben de Çinli oyunculara elimden geldiğince tecrübelerimi aktarmaya çalışıyorum. Bu demek değil ki, benim onlardan öğreneceğim bir şeyler yok. Bu bir bağlantıdır, zincirdir. Beijing'de dünyanın her yerindeki oyuncular arasında iyi bir ilişki var. Bu iddialar nereden çıktı bilemiyorum" cevabını verdi.
"ÇİN'DE TARAFTARLAR, TÜRK TARAFTARLARI HATIRLATIYOR"

Çin'de taraftarların, Türklere benzediğini belirten ve Türkiye'de taraftarların yabancı takımlara karşı oynadığı maçlardaki yurt dışı algısı ile ilgili konuşan tecrübeli isim, "Kesinlikle Beijing taraftarları bana Türk taraftarlarını hatırlatıyor. İlk maçtan itibaren bizim arkamızda oldular. Oldukça sadıklar. Türkiye'deki ortam için düşmanlık değil de, rekabet diyebiliriz. Bu futbol, bunlar da maçın bir parçası. İngiliz takımları İstanbul'da her zaman 3 puanı almakta zorlanmıştır. 4 büyük takıma karşı 3 puan almak çok zordur. Rekabet oldukça çetindir" diye konuştu.

"İSTATİSTİKLERİMİN İYİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Yeni sezonda tek hedefinin şampiyonluk olduğunu belirten Galatasaray'ın eski yıldızı, "Ben her zaman şampiyonluğa oynamayı düşünüyorum. Son dönemde şampiyonluğa yaklaşamamışız ve sadece 1 kez şampiyonluk yaşamışız. Gol atmak benim için önemli ve çok fazla oynamadığımı düşünürsek, istatistiklerimin iyi olduğunu düşünüyorum. Gelecek sene %100 sağlıklı dönerek şampiyonluk yaşamak istiyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

Burak Yılmaz, geçtiğimiz sezon Çin Süper Ligi'nde 17 maça çıktı ve 11 gol atarken, 3 de asist yaptı.