Yeni sezona beklenenden daha kötü başlayan Burak Yılmaz, 2013 sonu itibariyle tamamen geri dönmüş gibi görünüyor. Son iki maçta üç gol attı, ligdeki gol sayısını 10'a çıkartarak gol krallığında yarışa girdi, performansını yükselterek yeniden sarı kırmızılı tribünlerin gönlünü kazandı.

Burak Yılmaz, Temmuz ayında, dünyanın en iyi futbolcularını belirleyen Goal 50 listesinde 20. sıradan adım atmasının ödülünüyse bugün aldı. Ibrahimovic, Isco, Götze gibi isimleri geride bırakan ünlü golcü, özellikle de geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi grup aşamasında gol kralı olarak büyük bir başarı elde etmişti.

"UMARIM DEVAMI GELİR"

Bu sezon Devler Ligi son 16 turunda Chelsea karşısında da Cimbom'un gol bekleyeceği Burak Yılmaz, Goal 50 plaketini aldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Beni bu ödüle lâyık görenlere ve bu güzel plaket icin çok teşekkür ederim. Yeni yılda da umarım böylesine önemli listelerde adım geçer ve dünyanın en iyileri arasında yer almayı sürdürürüm." diye konuştu.

Bu yıl Lionel Messi'nin kazandığı Goal 50'de, dünyanın en büyük futbol sitesi Goal.com'un tüm kıtalardan editörlerinin oyları ve futbolcuların sezon istatistikleri baz alınarak en iyi 50 futbolcu belirleniyor.