Galatasaray yeni sezon öncesi son hazırlık maçını Belçika'da WS Bruxelles takımı ile oynadı. Teknik Direktör Prandelli'nin maçın son 30 dakikasında kampa yeni katılan Sneijder'e bile şans verdiği maçta Sarı-Kırmızılı ekip, Amrabat'ın golü ile kazanmasına rağmen, Belçika'dan mutlu dönmedi.

TARAFTAR KÜFÜR ETTİ BURAK KARŞILIK VERDİ

Hazırlık maçının 85. dakikasında oyundan çıkan Burak Yılmaz'a gurbetçi bir seyirci tarafından küfür edilmesi ve ardından yıldız futbolcunun seyircinin bulunduğu tribüne yönelip O'na karşılık vermesi maçı ve sonrasını gerginleştirdi. Burak Yılmaz soyunma odasında Teknik Direktör Cesare Prandelli ve arkadaşları tarafından teskin edilse de, bu tatsız olay tüm kafilenin moralini bozdu.

Bir hazırlık maçında gol kaçırdığı için seyircisi tarafından küfür edilen hatta golcü olmadığına dair eleştiriler yapılan Burak Yılmaz, Galatasaray'da forma giydiği sadece 2 sezonda resmi maçlarda 50 gol attı. Şampiyonlar Ligi'nde önceki yıl bir sezonda 8 gol atarak hiçbir Türk futbolcusunun yanına yaklaşamadığı bir rekoru kırdı. 

ÜCRETİNE ZAM YAPILMASI TARTIŞILIYOR

Galatasaray'daki 2 yıllık kariyerinde tartışmasız bir şekilde Sarı-Kırmızılı kulübe önemli katkı sağlayan Burak Yılmaz'a karşı taraftarların bu denli acımasız olmasının nedeni ise şaşırtıcı. Birçok kişi sosyal medyada Burak Yılmaz'ın yıllık ücretinin 2.2 milyon Euro'dan 2.7 milyon Euro'ya yükseltilmesini eleştiriyor. Ancak ligde son 4 sezonda 126 maçta 92 gol atan Burak Yılmaz'ın, özellikle TFF'nin 5+3+1 kararı ile yabancı kontenjanına getirdiği kısıtlama ile yerli oyuncu olarak Milli Takım'da bile alternatifsiz olarak görülürken, Galatasaray için önemi bir kat daha artıyor.