Bu sezon Galatasaray'ın dünya basınında en çok dikkat çeken isimlerinden dolan Burak Yılmaz'ı Chelsea kıskaça aldı. İngiliz basınının haberine göre; Chelsea yönetimi Galatasaray'ın yıldızı için sarı-kırmızılı kulübü yokladı. 27 yaşındaki oyuncu için 20 milyon sterlinden fazla fiyat biçildiği aktarıldı.

Sporx'te yer alan habere göre; Teknik direktörlük için Jose Mourinho'yu göreve getirmeye gün sayan Londra temsilcisi 27 yaşındaki oyuncunun transfer durumunu öğrenmek için sarı-kırmızılı kulübün kapısını çaldı. Galatasaray'a Trabzonspor'dan gelen ve 4 senelik sözleşme imzalayan Burak Yılmaz için 20 milyon sterlinin üzerinde Tombala bir bedelin istendiği belirtildi.

Kariyerinde şimdiye kadar yurtdışı tecrübesi bulunmadığı aktarılan milli futbolcu için Chelsea'nin somut bir hamle yapıp yapmayacağı hakkında bilgi verilmezken, Maviler'in Fernando Torres, Demba Ba ve Romelu Lukaku gibi forvetlerinin arasına bitirici bir santrfor eklemek istediklerinin altı çizildi. Belçikalı Lukaku'nun ise 1 sezon daha Premier Lig'de bir takıma kiralanacağı söylendi.

Haberde ayrıca Mourinho'nun Burak Yılmaz'ın Şampiyonlar Ligi müsabakalarında yakından izlediği belirtilirken Real Madrid'le oynanan çeyrek finalde oyuncunun kart cezası dolayısıyla forma giymediği hatırlatıldı.

Burak Yılmaz'ın transferiyle ilgili de söylediği, "Burada çok mutluyum. Galatasaray ile uzun bir sözleşmem var. Masaya bir teklif gelirse, bu kulübün vereceği bir karar olur, benim değil" sözlere yer verildi.