Çek Cumhuriyeti bonus veren siteler Ligi'nde oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çeken Kweuke, Eurosport'a yaptığı açıklamada, daha önce Süper Lig'den teklif aldığını açıkladı. Üstün hava topu yeteneği ve hırçın tavırlarıyla tanınan Kamerunlu futbolcu Kweuke, Süper Lig'de birçok yıldız olduğunu ve Türkiye'de Drogba gibi bir efsanenin oynamasından dolayı Türk futbolseverlerin çok şanslı olduğunu vurguladı.
 
Kweuke, Webo, Emenike, Sow ve Kalu Uche gibi isimlerin de Afrika'nın en önemli gurur kaynakları olduğunu belirtti. Kamerunlu golcü, Sparta Prag forması giyerken Trabzonspor Kulübü'nün kendisini ısrarla istediğini vurguladı. Hatta 2 sezon önce Sadri Şener'in Çek Cumhuriyeti'ne kadar gelerek kendisini istediğini ancak transferinin gerçekleşmediğini söyledi. Yine Nuri Albayrak döneminde Trabzonspor'un kapısından döndüğünü belirten Kweuke, Burak Yılmaz ile birlikte oynamayı da istediğini dile getirdi.
 
Tam bir Play Station hastası olduğunu açıklayan Kweuke, Türkiye'nin artık Avrupa'ya açılan bir pencere değil, Avrupa'nın tam ortası olduğunu da belirtti. Kamerunlu futbolcu, "Çek Cumhuriyeti'nden en çok transfer yapan ülke neredeyse Türkiye, her yıl onlarca futbolcu buraya geliyor. Ancak burası sığınılacak bir liman değil, Avrupa'nın tam ortası. Son 2-3 sezondur da en önemli transferlerin yapıldığı bir futbol ülkesi" dedi.