Futbolcu Burak Yılmaz’ı cep telefonundan arayarak kendisini Trabzon valisi olarak tanıtan bir kişi yardıma muhtaç öğrencilere burs verdiklerini ayrıca ihtiyaçlarını karşılamak için para topladıklarını söyledi. Arayan kişinin vali olduğuna inan Burak Yılmaz kendisine verilen banka hesabına 10 bin lira para yatırdı. Aradan bir süre geçtikten sonra yardımın yerine ulaşım ulaşmadığını sormak isteyen Burak Yılmaz, Trabzon valisini aradığında dolandırıldığını anladı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelen Burak Yılmaz’ın kendisini dolandıran kişilerden şikayetçi olmasıyla polis tarafından soruşturma açılmıştı. Burak Yılmaz’ın verdiği kendisini arayan kişinin telefon numarası ve bankaya yatırdığı hesap numaralarını takibe alan dedektifler olayla ilgili M.B. adlı kişinin kimliğini belirlendi.

“AĞABEYİM YAPMIŞ OLABİLİR”

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri M.B.’yi gözaltına alarak olayla ilgili ifadesine başvurdu. M.B.’nin poliste verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek “Bunu ağabeyim yapmış olabilir. Benim bir ilgim yok.” dedi. İşlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüpheli serbest bırakıldı.

POLİS “AĞABEYİ” ARIYOR 

Polisin M.B.’nin ifadesinde ismini verdiği ağabeyini yakalamak için operasyonları sürdürüyor. Şu ana kadar yapılan incelemede M.B.’nin ağabeyinin İstanbul dışına çıktığı tespit edildi. Yetkililer soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü söylediler.