Galatasaray'dan ayrılmaya hazırlanan Burak Yılmaz'la ilgili Hürriyet'teki köşesinde bir yazı kaleme alan Uğur Meleke, 'Artık zamanı gelmişti' ifadelerini kullandı.

İşte Meleke'nin yazısından dikkat çeken o bölüm:

"Tabii ki dünü, tribünde veda maksadıyla oturan santrfor Burak Yılmaz'dan ayrı değerlendirmek eksik olur. Galatasaray'da son 3 yılın hep en skoreri oldu, araya bir de etkileyici bir Devler Ligi performansı sığdırdı.

Yani verebileceği hemen her şeyi verdi Burak...

Ama bir oyuncunun üç sezon gerekeni yapabilmesi, 33 sezon o takımda kalması gerektiği anlamına gelmez. Bazen ayrılık gerekir, Gerrard'ın, Lampard'ın ve Rivaldo'nun ayrılık zamanı geldiyse, Burak'ın da gelmiş olabilir pekala. Ve bana sorarsanız, gerek Burak gerek Galatasaray belki de yılın en doğru hamlesini yaptılar bu kararla.

4 temel gerekçeyle destekleyebilirim bu iddiamı:

1- Burak ile tribün arasında kopan bağların bir özgüven eksikliğine neden olmaya başlaması... Eğer Burak bir kaç maç daha tribünlere kollarını kaldıracak sahneler yaşarsa, bu onun kariyerindeki ilk büyük turnuva olacak Euro 2016 performansını da direkt etkileyebilirdi.

2- Diğer avantaj, Selçuk'un artık her topta onu aramayacak olması. Burak'ın yaşadığı travmalardan Selçuk'un etkilenmeyeceği bir döneme geçilmesi.

3- Şüphesiz ki Galatasaray'ın finansal çıkmazı... UEFA'nın taşa toprağa-otele değil, alacak/yükümlülük tablosuna odaklanacağına adım gibi eminim. Ve o tabloya 6 milyon alacak yazıp, giderden de 12 milyon düşüyorsanız, bence bu gayet etkileyici bir hamledir.

4- Bu gidişin son artısı da Sinan'la alakalı. Umarım sakatlığı ciddi değildir çünkü onun kısa süre içinde santrafor pozisyonuna kayacağını ve çok iyi işler yapacağını düşünüyorum ben. Son vuruşları iyi. Golü koklaması iyi. Özgüveni yüksek. Artık kenardan içeriye girmekten ziyade, direkt uçta değerlendirilebileceğine inanıyorum doğrusu."

>> Yazının tamamını Hürriyet'ten okuyabilirsiniz.