Fenerbahçe ile oynanan 120 dakikalık Süper Kupa finalinin kadrosunda kendisine yer bulamayan Burak Yılmaz’ın objektiflere yansıyan buruk görüntüsü Teknik Direktör Fatih Terim’i harekete geçirdi. Kayseri dönüşü uçakta talebesinin yanına giden deneyimli hoca, “Sen benim için çok özelsin. Birlikte kaldıracağımız daha çok kupa var.” dedi.

Galatasaray’ın, Fenerbahçe’yi 1-0 yenerek Süper Kupa’yı kazandığı maçın ardından yaptığı açıklamalarla ayrılık sinyalleri veren Burak Yılmaz’a hocası ve takım arkadaşları destek oldu. Kadroda yer alamadığı için morali bozulan ve bu üzüntüsü kutlamalar esnasında çekilen görüntülere de yansıyan golcünün; gazetecilerin, “Kral seni bekliyoruz.” sözlerine, “Bundan sonra başkalarını beklersiniz.” cevabı şok etkisi yapmıştı. Bu şok sözlerle camianın keyfini de kaçıran geçtiğimiz sezonun gol kralına Kayseri’den dönüş yolunda hocası Fatih Terim teselli verdi.

Geçtiğimiz sezondan bu yana Fiorentina, deneme bonusu veren siteler Napoli, Liverpool ve Anzhi gibi takımların takibinde bulunan yetenekli forvetin yanına giden Terim’in, oynamadığı için kupa töreninde ve daha sonrasında buruk görüntü çizen talebesine övgü dolu sözler sarf ettiği öğrenildi.

Ünlü hocanın, öğrencisine, “Sen benim için çok özelsin. Bunu da bu formayla gösterdiğin başarıyla kanıtladın. Bu maçta olmadı ama sezon içinde senden yararlanacağım. Çok maç olacak, birlikte kaldıracağımız çok kupa olacak. Sakın moralini bozma.” dediği bildirildi. Başarılı oyuncunun en yakın arkadaşı Selçuk İnan ise “Teknik konulara girmek istemem ama Burak’ın zaten hafif bir sakatlığı vardı. Maçtan önce de hocamızla görüştüler. Hazır olmadığını söylemişti. Bu yüzden oynamamış olabilir.” ifadelerini kullandı.

120 dakikalık Süper Final’de sahaya ayak basamayan oyuncu, geçtiğimiz sezonun devre arasında da benzer bir sorun yaşamıştı. Bursaspor ve Beşiktaş maçlarında Terim tarafından kulübede oturtulan Burak o dönem, “Ben Galatasaray’ın neferiyim ve profesyonel oyuncusuyum. Hocamız ne görev verirse verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışırım.” demişti. Terim de talebesine sahip çıkarak, “Burak 1-2 maç oynamaz 20 maç oynar.” diyerek destek olmuştu.