Galatasaray, geçtiğimiz sezon kadrosunda bulunan Guillermo Burdisso konusunda uçurumun kenarından döndü. Sarı-kırmızılılar oyuncuyu geçtiğimiz sezon Boca Juniors'tan ligin ikinci yarısında satın alma hakkıyla birlikte kiralamıştı. Ancak sarı-kırmızılılar sezon sonunda oyuncunun 3 milyon euroluk opsiyonunu kullanmayarak Arjantinli savunmacıyı ülkesine geri göndermişti.

Sarı-kırmızılıların bu tercihinin ne kadar isabetli olduğu bu sezon ortaya çıktı. Geçmişte de bazı sakatlıklar yaşayan 26 yaşındaki futbolcu, bu sezon da sakatlıktan başını alamadı. Ağustos ayında sağ diz menisküsünde yırtık meydana gelen oyuncu, bu sezon sadece Arsenal Sarandi maçında 45 ve Olimpio maçında 53 dakika forma giyebildi.

26 yaşındaki savunmacı ilk 11'de oynadığı ilk karşılaşmaya ise geçtiğimiz günlerde çıktı. Arjantinli futbolcu, takımının Palestino ile karşılaştığı Libertadores Kupası mücadelesinde 90 dakika görev yaptı ve 6 ay sonra ilk kez bir maçta baştan sona forma giydi. 

Burdisso bu sezon ligde 18, Copa Sudamericana'da 8 olmak üzere 26 maçı kaçırdı. Arjantinli futbolcuyu kulübün elinden çıkartmak istediği belirtilse de, oyuncunun sakatlık sorunu dolayısıyla, kendisiyle ilgilenen kulüplerin transfere yanaşmadıkları belirtiliyor. Burdisso, geçtiğimiz sezon Galatasaray'da da bazı sakatlık sorunları yaşamıştı.