Milli takımda yardımcılığını yaptığı Fatih Terim’e hakkını teslim eden Hamzaoğlu, ustasının kopyası... O da, “Oynarken zevk alın” diyerek futbolcularını teşvik ediyor, iş disiplinini her zaman ön planda tutuyor.

Hamza Hamzaoğlu’nun göreve gelmesinin ardından Galatasaray’da  kısa sürede yaşanan büyük değişim yüzleri güldürürken, genç teknik adamın Akhisar Belediye maçından sonra, “Keyifli oyun oynamayı Fatih Terim’den öğrendik. Çırak olarak iyi yetiştik. Benim ustam o” demesi dikkat çekmişti.

Hamzaoğlu ile Terim arasındaki benzerliklere bakıldığında, birçok ortak nokta görülüyor:

‘OYNARKEN ZEVK ALIN’

Fatih Terim futbol felsefesinin en temel noktalarından biri, futbolcunun yaptığı işten zevk alması. Hamzaoğlu da bu felsefeden esinlenerek hareket ediyor.

İŞ DİSİPLİNİ

Hamzaoğlu da aynen Terim gibi işine dört elle sarılmış durumda. Genç teknik adam ekibiyle beraber futbolla yatıp, futbolla kalkıyor. Yeniliğe açık olan genç teknik adam, kendini sürekli olarak geliştiriyor ve dünya futbolundaki yeni akımları yakından takip ediyor.

RAKİP AYRIMI YOK

Akhisar Belediye’de iken rakip kim olursa olsun sahaya kazanmak için takımını çıkaran Hamzaoğlu bu noktada da yine Terim’le aynı mentaliteye sahip.

AYAK TENİSİ HOBİSİ

İdman sonlarında oynanan ayak tenisi bir Terim klasiğidir. Hafta içi görüldü ki Hamza Hamzaoğlu da bu modanın sıkı takipçisi... Genç teknik adamla beraber Florya’da çekişmeli ayak tenisi maçları başladı.