İşte Serdar Tatlı'nın Fanatik'teki o yazısı;

Büyük maç yönetmek
, belli ki Barış Şimşek'te baskı oluşturmuş. 82'de Selim'e ikinci sarıdan kırmızı çıkardı. O pozisyonda yardımcı hakemi ofsayt konusunda ısrarcı olmasa, büyük bir skandala imza atmış olacaktı.

Galatasaray'ın, Torku Konyaspor'la oynadığı mücadeleyi yöneten Barış Şimşek, tartışmalı kararlar verdiği bir mücadeleyi geride bıraktı. Öncelikle bir hakem, karşılaşma sırasında kararından dönebilir mi? Evet dönebilir... Aynen 82. dakikada Konyasporlu Selim'e ikinci sarı ve kırmızı kart gösterdiği pozisyonda olduğu gibi... Barış Şimşek, uzun zamandır büyük takımların maçlarında görmediğimiz bir hakemdi. Belli ki bu durum onda bir baskı oluşturmuş. Yardımcı hakemi Serdar Diyadin, ısrarcı olmasa büyük bir skandala imza atmış olacaktı. Gördüğüm kadarıyla maç içerisinde telsiz irtibatında da sorun yaşadı. Ancak hem FIFA hem de profesyonel olan bir hakemin karar vermeden önce mutlaka yardımcılarına bakması gerekir.

Devam ettirmeliydi

Maçın içerisinde verdiği vermediği kararları tolere edilip hoşgörüyle bakılabilir. Ancak maçın son bölümünde vermiş olduğu kararlarda kontrolü elinden kaçırdı. Örneğin, 86. dakikada Melo, Mehmet Güven'le girdiği pozisyonda abartılı şekilde kendisini yere bıraktı. Halbuki pozisyonu devam ettirse, Galatasaray lehine önemli bir avantaj olacaktı. Sonrasında düdük çalıp Mehmet Güven'e sarı kart, Galatasaray lehine de serbest vuruş vermesi gerekirdi.