Usta gazeteci ve ünlü futbol yorumcusu Şansal Büyüka, Spor Toto Süper Lig'de geride bıraktığımız hafta ile ilgili değerlendirmelerini Milliyet gazetesine yaptı.

Fenerbahçe, iki ezeli rakibi Galatasaray ve Beşiktaş’a bir maç eksiğiyle (Trabzon karşısında hükmen kazanacağını da varsayarak) 13 puan gibi bir fark attı. Yani, ligin bitimine 7 hafta kala makası bir hayli açtı. Büyüka'ya göre

Büyüka, Ünal Aysal'ın arabasının maç sonrası yumruklanmasıyla alakalı olarak;"Galatasaray’da önce Başkan’ın arabasının yumruklanmasından başlamak isterim. Arkadaş, sonuçlar ne olursa olsun, Galatasaray Kulübü Başkanı’nın arabasını kimse yumruklayamaz. Ben bu konuda çok daha ciddi bir tepki beklerdim. Ortalık ayağa kalksın isterdim. Galatasaray şampiyonluğu kaybedebilir ama değerlerini asla... Seyirci de olsa, taraftar da olsa Galatasaray’ın değerlerine saygı duymak zorunda... Başkanı protesto edebilirsin ama saldıramazsın. Bu hakkı kimden, nereden alıyorsun. O saldırganlara nasıl bir disiplin uygulaması yapıldı, açıkçası merak ediyorum. Gene yapanın yanına kâr kaldıysa üzülürüm.”

"MANCINI İLE KAN UYUŞMAZLIĞI VAR"

"Şurası kesin, Mancini ile Galatasaray arasında bir ‘kan uyuşmazlığı’ var. Adamın anlayışı, mantığı farklı, bizimki çok farklı. Ama son saniyede değişiklik yapması, taktik değişiklikleri kağıt yazarak sahaya yollaması, basın toplantılarında gazetecilerle polemiğe girmesi doğru değil. Ama bizim yadırgadığımız, futbol anlayışını eleştirdiğimiz Mancini, bugün Galatasaray’dan ayrılsın, yarın Avrupa’nın sıradan değil, en önemli takımlarından birinde iş bulur . Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Şuna hiç katılmam. Galatasaray takımına ‘yaşlı’ diyorsa, bu ihtiyarlar, almadık kupa, kazanılmadık şampiyonluk bırakmadı.”

"DERBİ MERHEM OLUR, İLAÇ OLMAZ"

“Galatasaray, derbiyi kazanırsa, yaraya merhem olur, ama ilaç olmaz. Galatasaray’dan, Florya’dan gelen maddi-manevi haberler hoş değil. Sürekli medyayı suçlayarak, gerçeklerin kapatılmak istenmesini doğru bulmuyorum. Herkes biliyor ki, Galatasaray kaynıyor, Florya’da disiplin iflas etti, parasal sıkıntı ciddi boyutta. Bu şartlarda derbi galibiyeti camia için elbette büyük moral olur, ama işlerin düzene girmesi adına ilaç olmaz. Galatasaray’ın ikincilik şansını bu hafta Fenerbahçe maçının sonucu ve deplasmanda oynayacağı üç maçın belirleyeceğini düşünüyorum.”

"SON HAFTALARIN EN ETKİLİ OYUNCUSU"

“Drogba ile Sneijder’i soruyorsun. Drogba ‘nın sezon sonu gideceğini düşünüyorum. Ben olsam Sneijder’i bırakmam. Baktığında son haftaların sahadaki en etkili oyuncusu. Üstelik Drogba gibi artık yolun sonuna gelen bir oyuncu da değil. Önünde daha oynayabileceği çok yıllar var.”

Milliyet